Camera Deputaţilor | Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate şi în formă electronică

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, 7 decembrie 2022, un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar care prevede că certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate şi în formă electronică.

Proiectul a trecut în plen cu 250 de voturi ”pentru”, iar Camera Deputaţilor fiind decizională, proiectul merge la promulgare.

Proiectul de lege prevede că, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, prevăzută la alin.(1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. Noţiunea de semnătură electronică calificată are înţelesul dat de dispoziţiile Regulamentului (UE) nr.910/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 iulie 2014 privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice pe piaţa internă şi de abrogare a Directivei 1999/93/CE.”

În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii