Garda de Mediu a aplicat sancțiuni în valoare de 82.000 lei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat, în luna decembrie 2022, un număr total de 77 de acțiuni de inspecţie și control.

Au fost 11 inspecții planificate la obiective care fac obiectul legislației privind emisiile industriale și pentru verificarea gestionării substanțelor și a deșeurilor chimice din județ, precum și 66 de inspecții neplanificate, după cum urmează:

  • - 3 inspecţii pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor impuse în actele de reglementare;
  • - 2 controale în urma autosesizării Gărzii Naționale de Mediu;
  • - 6 inspecţii pentru rezolvarea unor reclamaţii;
  • - 5 inspecţii dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu;
  • - 50 de inspecții cu alte autorități;

În urma acestor controale au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 82.000 lei. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare. 

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

Principalele acțiuni de inspecție au vizat verificarea modului de gestionare a substanțelor și deșeurilor periculoase la operatorii care utilizează astfel de substanțe. De asemenea au fost efectuate acțiuni de verificare la PTF Petea în colaborare cu Poliția de Frontieră, privind legalitatea transferurilor de deșeuri, precum și cu OPC Satu Mare. Acțiuni tematice dispuse de către Comisariatul General au fost derulate și la nivelul unor operatori care efectuează activități de exploatare a resurselor minerale din județ.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii