Explozie urmată de un incendiu într-o hală din Vama. O persoană transportată la spital cu arsuri severe

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o hală cu utilaje agricole.

Din primele informații a avut loc o explozie a unui recipient cu substanțe inflamabile. În urmă exploziei a rezultat o victimă cu arsuri de gradul 2 și 3. Victima, un bărbat de aproximativ 70 ani, este proprietarul halei incendiate.
La fața locului s-au deplasat 12 cadre militare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor. 

incendiu hala vama

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta violent în interiorul halei cu posibilitatea de propagare la vecinătăți.
Prin intervenția promptă a pompierilor incendiul a fost localizat și stins înaintea extinderii acestuia la întreaga hală unde erau depozitate utilaje grele proprietarului. Din  suprafața de 600 de metri pătrați a halei, pompierii au salvat  de la ardere 400 de metri pătrați.

incendiu hala vama 1

Victima a fost preluată de  către echipajul de terapie intensivă, care a fost solicitat pentru sprijin și transportată la Spitalul Județean Satu Mare. Aceasta era conștientă dar în stare de șoc cu arsuri de gradul 2 și 3.
În urma incendiului a ars un autoturism în totalitate precum și structura lemnoasă a halei la nivelul acoperișului pe o suprafață de 200 metri pătrați. 
Cauza probabilă de aprindere fiind efectul termic a unor substanțe incendiare aprinse. Condițiile care au favorizat dezvoltarea și propagarea incendiului au fost cantitatea mare de combustibil, masele plastice  și materialul lemnos depozitat în hală.

incendiu hala vama 2

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii