Protest în fața Spitalului Județean Satu Mare. Sute de oameni au cerut demiterea medicului vinovat de decesul adolescentei de 15 ani

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sute de oameni au protestat astăzi în fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, după ce în cursul zilei de 18 ianuarie o adolescentă de 15 ani a decedat. Oamenii au cerut demiterea medicului vinovat. 

Printre protestatarii indignați de moartea Ştefaniei, tânăra de 15 ani, s-au aflat și părinții acesteia. Cu toții au cerut să se facă dreptate și demisia medicului care a tratat-o pe copilă.
Managerul Spitalului Județean Adrian Marc a declarat că ancheta în acest caz e în desfășurare și a promis că medicul nu va mai lucra până când nu vor fi finalizate concluziile în cazul Ștefaniei, adolescenta de 15 ani care a decedat la UPU.
Mai mult, managerul Spitalului Județean de Urgență îi cheamă pe sătmărenii care au avut contact cu acest medic și experiențe neplăcute să se prezinte la spital, la registratură, și să depună sesizări. El a spus că a fost făcută o singură plângere pe numele acestui medic.
De asemenea, atât conducerea spitalului, cât și Colegiul Medicilor au deschis o anchetă, în timp ce poliţiştii care cercetează moartea Ştefaniei la Spitalul Judeţean Satu Mare au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Părinții adolescentei în vârstă de 15 ani, care a decedat în data de 18 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Satu Mare, au o altă poveste comparativ cu cea a medicilor de la UPU referitor la decesul Ștefaniei. Ei spun că luni, 16 ianuarie, au fost cu fata la UPU, iar joi aceasta a murit tot la UPU.
Părinții fetei au vorbit într-un interviu realizat de TV1 și spun că vor să se facă lumină și dreptate în acest caz. Ei spun că fata nu s-a simțit bine luni, însă nu a fost în stare gravă, așa că au fost la spital cu ea. Acolo, spun ei, i s-au făcut raze și un test pentru depistarea gripei, care a ieșit negativ. Apoi, au trimis-o pe fată acasă, fără niciun tratament. Potrivit părinților, medicii i-ar fi spus să meargă la ORL. În ziua următoare, fata a fost la școală, s-a simțit bine, iar apoi, miercuri, au mers cu ea la Caritas pentru alte investigații.
Joi, fata nu s-a simțit bine, așa că părinții au dus-o din nou la UPU. Acolo, medicul i-a spus să se dezbrace după care i-a spus mamei:„Nu vezi că-i obeză?”. Femeia l-a întrebat pe medic ce crede că are fata, iar medicul i-a spus: „Taci din gură!”.
În ultimele clipe să audă fata că îi obeză și isterică… Nu pot să trăiesc cu cuvintele astea”, a spus mama în interviul realizat de TV1. 
Mama a fost rugată să iasă, iar apoi un medic a ieșit și i-a spus că fata este în stare gravă.
“Eu nu știu cine o greșit sau ce s-a întâmplat, că nu îs doctor. Eu doar atâta pot să zic, că pe fiica noastră am dus-o pe picoare, zâmbind înauntru, veselă. Si am dus-o acasă în sicriu”, a spus tatăl fetei.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii