Protest al profesorilor Liceului Teoretic Negrești-Oaș în fața Inspectoratului Școlar: ”Ne împotrivim desființării clasei a V-a!”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai multe cadre didactice de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș, dar și reprezentanți ai părinților, au protestat astăzi în fața Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare. Motivul: decizia Inspectoratului Școlar de a desființa clasa a V-a începând din toamna acestui an.

Viorel Bud, directorul Liceului Teoretic Negrești-Oaș, a declarat pentru Satu Mare News că elevii claselor V-VIII au obținut printre cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională, dar și la olimpiadele naționale. Mai mult, elevii negreșteni au ajuns șefi de promoție la liceele pe care le-au urmat.
”Neavând clasa a V-a, acești elevi nu mai pot să vină înspre noi. Nu pot să vină elevii în clasa a V-a și astfel pierd elevii, pierd părinții și întreaga Țară a Oașului. Pe noi ne impune valoarea, tradiția, faptul că întotdeauna am fost alături de copii și de părinți”, a declarat directorul Liceului Teoretic.
Reprezentata părinților, membră în Consiliul de administrație susține continuarea gimnaziului în cadrul acestui liceu.
”De 30 de ani de când funcționează cu clase de gimnaziu, acest liceu a avut rezultate bune. Părinții și copiii din Țara Oașului își doresc aceste clase, în clasa a V-a se intră pe bază de testare, iar copiii au avut întotdeauna rezultate foarte bune, cu note mari, este un liceu cu rezultate foarte bune, cele mai bune din oraș. Dorim să rămână clasa a V-a, sunt cereri depuse de elevi din toată zona Țării Oașului. Nu știm motivele pentru care se dorește desființarea acestei clase, dar doresc să transmit Inspectoratului Școlar să revină la decizia de a nu desființa această clasă de liceu. Dacă e nevoie vom veni din nou cu cererile copiiilor din clasele a IV-a și cu cererile părinților”, a declarat reprezentanta părinților.
 
Din 2018 până în prezent, promovabilitatea la examenul de Evaluare Națională a elevilor Liceului Teoretic Negrești-Oaș a fost de 100% (2018); 97% (2019); 100% (2020); 100% (2021); 95,2% (2022), iar prezența elevilor la examen a fost de 100% în fiecare sesiune.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii