Voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez, în sprijinul oamenilor fără adăpost în aceste nopți geroase Foto: Gönczy Tamás

Voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez, în sprijinul oamenilor fără adăpost în aceste nopți geroase

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Voluntarii Serviciului Maltez din Satu Mare au organizat prima tură nocturnă din acest sezon, căutând oameni fără adăpost, ajutându-i să supraviețuiască nopților geroase.

Cum se derulează activitatea “Gardienii Nopților cu Minus”?

Traseul “gardienilor” se stabilește luând în considerare acele locații unde în urma edițiilor anterioare au fost găsiți oameni fără adăpost. Prezența lui Nicu Cret, managerul Centrului Social de Urgență pentru oameni fără adăpost ajută la facilitarea muncii, deoarece în majoritatea cazurilor îi cunoaște pe oamenii fără adăpost.

serviciul maltez gardienii noptilor 1

Ora 22:00: Voluntarii se întâlnesc la sediul Maltez. Ceaiul cald, sandvișurile și păturile sunt deja pregătite, tinerii voluntari ai organizației s-au ocupat de acestea. 

Ora 23:00: Voluntarii pleacă la drum în două echipe. Caută persoanele fără adăpost acoperind ambele maluri ale râului Someș. În această seară poți întâlni o altă față a iernii, frigul și vântul sunt cu adevărat greu de suportat. Traseul se parcurge în grupe de minim 4 persoane. 

serviciul maltez gardienii noptilor 2

Ora 00:00: Zăpada proaspătă este acum utilă, urmele de pași ajută la găsirea locațiilor de refugiu, mai ales în zonele părăsite ale orașului. Voluntarii parcurg kilometri întregi în atmosferă relaxată, dar își fac treaba cu seriozitatea necesară.

Ora 02:00: Sandvișurile și păturile au ajuns la destinație, oamenii fără adăpost se bucură cel mai mult de ceai, unii îl beau, alții îl pun sub plapumă, să se încălzească mai bine. 

serviciul maltez gardienii noptilor 3

După ora 03:00: echipele se reîntâlnesc din nou la sediul asociației. Urmează o evaluare scurtă, identificarea zonelor pentru următoarele nopți.

Astăzi se vor întoarce cu plapume și alte lucruri necesare la oamenii fără adăpost, identificați în noaptea trecută. 

În aceste nopți, voluntarii întâlnesc povești tulburătoare și uneori incredibile. 

serviciul maltez gardienii noptilor 4

serviciul maltez gardienii noptilor 5

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii