Exercițiu | Incendiu la un operator economic din Carei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Azi, la ora 11:00, un apel la numărul 112 anunță izbucnirea unui incendiu produs la un operator economic, situat pe raza localității Carei având profilul de activitate, comerț cu ridicata a poduselor chimice (vopsele). 

Exercițiul se desfășoară la secția de preparare lacuri, vopsele și baituri, unde un aparat de amestecare este suprasolicitat, producând un scurtcircuit electric. 
Până la sosirea forţelor profesioniste, conducerea obiectivului dispune măsura de evacuare a persoanelor și a angajațiilor unității comerciale, intervenind totodată la limitarea focului cu stingătoarele din dotare. Incendiul se răspândește la materialele combustibile, manifestându-se violent pe o suprafață de aproximativ 50 m pătrați cu posibilitatea propagării acestuia la întreaga construcție.
Detașamentul de pompieri Carei, intervine cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială cu tun cu o capacitate de 10.000 l și o platformă de lucru la înălțime.
Cadrele militare participante la antrenamentul de astăzi în gestionarea situațiilor de urgență generate de izbucnirea incendiului în interiorul unui obiectiv, au fost compuse din 2 ofițeri, 8 subofițeri și 13 soldați.
Chiar dacă astăzi a fost doar un exercițiu, salvatorii acționează mereu sub deviza „curaj și devotament”, intervin pentru a da ajutor în caz de incendii, accidente, salvează vieți și bunuri omenești, rămânând cu modestie în anonimat. Fiecare zi de muncă din viața unui pompier este o zi pusă în slujba comunității!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii