Un crescător de animale din Bolda a fost amendat cu 1.200 lei de inspectorii DSVSA Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această săptămână, conform programului de activitate stabilit, inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 87 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare.

Inspectorii sătmăreni au verificat condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide. 
În urma acestor controale, inspectorii DSVSA au aplicat trei sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă în valoare totală de 1.200 lei unui crescător particular de animale din localitatea Bolda (introducerea fără documente de animale noi în efectivele existente).
De asemenea, doi crescători particulari de animale din localitățile Valea Morii  și Livada au primit câte un avertisment pentru neanunțarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre apariția unor evenimente în gospodăriile populației și nedeclararea vânzării de animale din gospodăriile personale.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii