Subprefectul Romeo Pop: ”Cine și cu al cui acord a făcut acest lucru?”, după ce pe mormântul unui erou necunoscut ”a apărut” o placă cu inscripție maghiară

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autoritățile sătmărene, în alertă, după ce subprefectul Romeo Pop a fost informat că placa cu "Erou necunoscut" de pe mormântul Eroului Necunoscut, situat pe malul Someșului, în zona Podului de Fier din municipiul Satu Mare, a fost schimbată cu inscipția ”Ismeretlen katona 1944. oktober”.

Am primit această fotografie acum 15 minute de la un grup de sătmăreni care mă întrebau când a fost schimbată placa cu " Erou necunoscut " cu aceasta de acum de pe mormântul de pe digul Someșului de lângă calea ferată , al eroului necunoscut! Nu am putut să le dau un răspuns, astfel  încât intreb și eu (public) la rândul meu: cine și cu al cui acord a făcut acest lucru? Cine pe cine sfidează in acest caz?” este postarea făcută de subprefectul Pop pe pagina sa de socializare.

 

UDMR Satu Mare condamnă profanarea mormântului eroului necunoscut: ”Asemenea gesturi sunt nocive pentru întreaga comunitate sătmăreana, indiferent de etnie”

UDMR Satu Mare condamnă profanarea mormântului eroului necunoscut aflat în zona podului de cale ferată din municipiul Satu Mare. Cu atât mai mult, profanarea mormântului a fost făcută cu scopul de a provoca un conflict etnic. Autocolantul în limba maghiară lipit pe placa mormântului este plin de greșeli de exprimare. Asemenea gesturi sunt nocive pentru întreaga comunitate sătmăreana, indiferent de etnie. Chiar dacă nu așteptăm ca asemenea provocări să se mai repete, suntem convinși ca sătmărenii îi vor respinge pe cei care vor să provoace discordie și conflicte în comunitatea noastră” transmite comducerea UDMR Satu Mare.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii