Polonez cu dreptul de a conduce suspendat și un român cu permis de conducere fals, descoperiți la Urziceni și Petea

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră sătmăreni fac cercetări în privinţa a doi cetățeni, unul din Polonia care avea dreptul de a conduce suspendat și altul din România care la controlul de frontieră a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, fals. 

Ieri, 30 septembrie, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din România, un cetăţean din Polonia, în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Polonia.
Polițiștii au solicitat bărbatului și permisul de conducere, iar acesta a spus că și l-a uitat casă, însă în urma unor verificări suplimentare s-a constatat că avea dreptul de a conduce suspendat de către autoritățile din Polonia.
Acum, cetățeanul din Polonia este cercetat pentru săvârşirirea infracţiunii de  conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărui drept a fost suspendat, continuându-și călătoria în calitate de pasager. 
 
Tot, ieri, în jurul orei 21.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în țară, un cetațean român de 31 de ani, domiciliat în București, conducând un autoturism înmatriculat în Germania. Bărbatul a prezentat pe lângă documentele de călătorie un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia care ridica suspiciuni cu privire la autenticitate.
Astfel, polițiștii de frontieră au constatat faptul că permisul de conducere este fals, întrucât nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unuia autentic.
În cauză, s-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii