Două firme de protecție și pază amendate cu 30.000 de lei de inspectorii ITM Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 22 februarie-1 martie s-a desfăşurat Campania Naţională pentru verificarea modului de respectarea a prevederilor legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de Protecţie şi Gardă.

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au efectuat un număr de 13 controale în acest domeniu de activitate din care 3 controale au fost efectuate în timpul nopţii şi 2 controale în weekend, fiind verificate 14 obiective de pază. 
Ca urmare a controalelor efectuate în domeniul relaţiilor de muncă au fost sancţionaţi 2 angajatori, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale din care 2 amenzi în valoare de 30.000 lei şi un avertisment. 
Pentru deficienţele constatate, în domeniul relaţiilor de muncă în cadrul campaniei, au fost dispuse 22 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate.
Cele mai frecvente neconformităţi constatate au fost următoarele: o persoană nu avea transmis contractul individual de  muncă în Revisal, o persoană a fost depistată prestând activitatea peste durata prevăzută în contractul individual de muncă cu timp parţial, lipsă pontaje la locul desfăşurării activităţii, nu s-a stipulat repartizarea timpului de muncă în contractele individuale de muncă cu timp parţial, nu se respectă repausul zilnic, nu se acordă spor pentru munca de noapte, pontajele nu sunt conduse conform timpului efectiv lucrat.
Obiectivele campaniei au fost următoarele:
1. Identificarea angajatorilor care desfăşoară activităţi de protecţie şi gardă, privind respectarea prevederilor legale care reglementează relaţiile de muncă şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispoziţiilor legale în materie;
2. Eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare;
3. Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii