Peste 100 de locuri de parcare amenajate de Primărie pentru persoanele cu dizabilităţi

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Satu Mare alocă persoanelor cu dizabilităţi locuri de parcare de domiciliu, gratuit, dar și în zona centrală or în apropierea instituțiilor publice.
În întregul oraş, Primăria a amenajat până acum 5.497 de parcări, dintre care 3.475 la domiciliu. Numărul locurilor atribuite persoanelor cu handicap e de 104, 32 dintre acestea fiind amenajate în zona centrală (zona A și B). Cele 32 de locuri de parcare pot fi ocupate de oricare dintre persoanele cu handicap, în timp ce restul, de 72 reprezintă parcări la domiciliu.
Directorul ADP Satu Mare, Cristian Bozai, a declarat pentru www.satumarenews.ro, că sătmărenii care parchează pe locurile amenajate persoanelor cu dizabilități riscă să fie amendați cu suma de 200 de lei.
200 de legitimații de parcare eliberate de Asociația Handicapaților Fizic
Potrivit declarațiilor directorului Asociației Handicapaților Fizic, Crina Pop, în acest an au fost eliberate 200 de legitimații de parcare pentru persoanele cu dizabilități. Pe de altă parte, potrivit declarațiilor directorului Direcției pentru Protecția Copilului, Mariana Dragoș, în Satu Mare există un număr de 13.272 de persoane cu dizabilități.
Conform legii, încadrarea în gradele de handicap accentuat şi grav, care dau dreptul la facilităţi, o face Comisia de evaluare de pe lângă Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care stabileşte şi tipurile de handicap "fizic, somatic, auditiv, vizual, neuropsihic, asociat, HIV-SIDA".
Situația locurilor de parcare rezervate în perioada ianuarie-iulie 2016
Cartierul Micro 14 dispune de 43 de parcări cu 799 locuri de parcare, dintre care 500 au fost rezervate și achitate, iar 15 sunt gratuite fiind alocate persoanelor cu dizabilități).
”Suntem în curs de amenajare a altor 4 parcări cu o capacitate totală de 42 de locuri, intenționând să le activăm în cursul lunii septembrie”, a declarat pentru www.satumarenews.ro directorul ADP Satu Mare, Cristian Bozai.
Cartierul Micro 16 dispune de 71 de parcări cu 2.676 de locuri de parcare amenajate, dintre care 2.048 au fost rezervate și achitate, iar dintre acestea, 57 sunt gratuite fiind alocate persoanelor cu dizabilități.
72 de parcometre răspândite în municipiu
Parcările cu plată sunt împărțite în zonele A și B. În municipiu au fost montate 72 de parcometre, însă, cei care doresc pot face plata prin SMS la numărul 7417, conținutul mesajului fiind numărul de înmatriculare al mașinii, iar costul este de 0,50 eurocenți pentru o oră. Mesajele sunt valabile atât în zona A, cât și în zona B.
Astfel, în zona A se poate staționa cu achiziționarea tichetelor de parcare de 30 de minute care costă 1 leu. Tichetele de o oră costă 2 lei și se pot achiziționa anticipat sau de la parcometre.
Amenzi achitate prin SMS
Amenzile aplicate de Serviciul pentru Siguranţa Traficului din Satu Mare conducătorilor auto depistaţi că au parcat autoturismele în zone nepermise pot fi achitate cu ajutorul aplicaţiei pentru smarthpone SMS Parking România încă din luna octombrie a anului trecut.
Plata amenzilor este securizată şi poate fi realizată prin card bancar Visa sau MasterCard.
Pentru a plăti amenda cu telefonul mobil trebuie să utilizați următorii pași: descarcă gratuit aplicația SMS Parking România, completează formularul, plătește securizat cu orice card Visa sau MasterCard, verifică e-mail-ul pentru confirmarea și dovada plății.
Totodată, plata notelor de control se poate face la sediul ADP, la Poștă cu mandat poștal sau prin virament bancar.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii