alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Amenzi de peste 23.000 de lei pentru muncă la negru în domeniul construcțiilor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Amenzi de peste 23.000 de lei pentru muncă la negru în domeniul construcțiilor. 

În perioada 01.04.2024-05.04.2024, s-a desfăşurat Campania Naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă precum şi prevederile legale privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi din domeniile construcţii clădiri, lucrări de geniu civil şi lucrări speciale de construcţii. 
Cu ocazia campaniei desfăşurate în perioada 01-05.04.2024, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare din domeniul relaţiilor de muncă, au efectuat un număr de 27 controale în acest domeniu de activitate dintre care 2 controale au fost efectuate în weekend. 
A fost identificata o persoana prestând muncă nedeclarată, angajatorul fiind sancţionat cu amendă în valoare de 20.000 lei. Ca urmare a controalelor efectuate în domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale din care 3 amenzi în valoare totală de 23.500 lei şi 14 avertismente. Pentru deficienţele constatate, în domeniul relaţiilor de muncă în cadrul campaniei,  au fost dispuse 25 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate. Principalele deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost: prestarea activităţii fără încheierea contractului individual de muncă, lipsă copie CIM şi pontaje la locul desfăşurării activităţii, date eronate transmise în baza de date REGES, nu s-a eliberat adeverinţă la încetarea CIM, nu s-a acordat salariul minim în domeniul construcţiilor.
Cu ocazia campaniei desfăşurate în perioada 01-05.04.2024, au fost verificaţi 26 de angajatori în domeniul  securităţii şi sănătăţii în muncă, având un număr de 107  lucrători, inspectorii de muncă dispunând 38 de măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale şi s-au aplicat 38 de  sancţiuni contravenţionale din care 2 amenzi în valoare de 12.000 lei şi 36 de avertismente. 
Principalele deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost: utilizarea schelelor montate incomplet, instruirea necorepunzătoare a unor lucrători, nepăstrarea în şantier a planului propriu de securitate, nu sunt desemnaţi şi instruiţi lucrători pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie din dotare, instrucţiuni proprii incomplete, neinstruirea lucrătorilor pentru aplicarea măsurilor de prim ajutor, semnalizări de securitate incomplete etc.

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii