Codrenii au protestat în Centrul Nou. Vicepreședintele Rus i-a liniștit: ”Angajații CJ nu dorm noaptea din cauza acestui drum” Foto: Valentin Păduraru

Codrenii au protestat în Centrul Nou. Vicepreședintele Rus i-a liniștit: ”Angajații CJ nu dorm noaptea din cauza acestui drum”

Circa 50 de locuitori din zona Codrului în frunte cu primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean,
au protestat astăzi pe platoul din Centrul Nou nemulțumiți de starea jalnică în care se află drumul județean ce leagă municipiul Satu Mare de Solduba.
Pe lângă pancarte cu mesaje ”Vara a plecat, gropile au rămas!” sau ”Nepăsarea voastră, atentat la viața noastră!”, au fluierat și strigat: ”Rușine!”, ”Mincinoșii!”, ”Copiii noștri sunt pe drum!”, ”Copiii noștri fac naveta, nu ai voștri!” or ”Govor! Govor! Unde ești, Govor?”.

În mijlocul protestatarilor au coborât subprefectul Altfatter Tamas și vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, care au invitat o parte dintre protestatari la un dialog. În fața mulțimii, vicepreședintele Consiliului Județean, Iona Rus, a încercat să-i liniștească, afirmând că: ”Angajații CJ nu dorm noaptea din cauza acestui drum”, ceea ce a stârnit hohote de râs din partea protestatarilor.

La masa dialogului, la care a fost prezent și vicepreședintele CJ, Alexandru Panea, Ioan Rus le-a explicat că există probleme cu ”autostrada Codrului”, respectiv procedura de licitație a durat mai bine de un an, însă proiectul de reabilitare a drumului se află în faza de contestare a licitaţiei, la Curtea de Apel Oradea, iar următorul termen al procesului va fi în 5 octombrie, astfel că până atunci craterele nu vor putea fi nici măcar plombate.
Vicepreşedintele Ioan Rus a dat asigurări că acest drum va fi primul pe care se vor executa lucrări de reabilitare imediat după ce va exista o sentinţă a instanţelor judecătoreşti.
Primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, a declarat că oamenii şi-au pierdut răbdarea după ce autorităţile judeţene i-au dus cu vorba, că, după 35 de ani, nici măcar nu au peticit asfaltul, cu ocazia festivalului de la Oțeloaia, că este foarte dificilă atât deplasarea ambulanţelor și a maşinilor de pompieri, cât și a elevilor navetiști.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii