Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Peste 26.500 pachete ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, în punctele de trecere a frontierei şi la frontiera „verde”, peste de 26.500 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.
În dimineața zilei de 15 septembrie a.c., în jurul orei 00.15, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Vitalie N., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în mun. Suceava, conducând un microbuz marca Mercedes Vito.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în tavanul şi pereţii laterali ai microbuzului, cantitatea de 1.598 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de aproximativ 2.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Totodată, microbuzul marca Mercedes Vito, în valoare de 68.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.
De asemenea, în ultimele 48 de ore, pe timpul unor misiuni desfășurate la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P..F Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat 24.916 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 240.000 lei.
În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Foto: ITPF Sighetu Marmatiei


Lasă un comentariu

cbasatumare

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclubseptembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii