Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Trei dintr-o sută de pacienți internați au murit în spitalele din Satu Mare

La fiecare o sută de pacienți internați în instituțiile sanitare din județul Satu Mare, trei dintre aceștia mor pe patul de spital.
Concluzia este rezultatul unui studiu realizat de Healthcare Business Solution (HSB) Group și se referă la toate spitalele din județ, la nivelul anului 2015, ultimul an calendaristic complet pentru care există date disponibile. Din acest punct de vedere, Satu Mare se află în topul clasamentului, din punct de vedere cantitativ, analiza nefiind una calitativă. Numărul cel mai mic de persoane decedate în spitale se regăsește la Gorj (1%) și cel mai mare la Satu Mare (3%). La Cluj Napoca și București, rata mortalității ajunge la puțin peste 1,5%.

Managerul și fondatorul HBS, doctorul Horea Timiș, fost director al DSP Alba, a declarat pentru Alba24.ro că este vorba despre ”o analiză strict cantitativă iar din punct de vedere calitativ, cifrele nu sunt relevante întrucât în spitalele în care se tratează cazurile mai grele, rata mortalității este mai mare, cu toate că spitalul respectiv nu este inferior unuia care se ocupă de cazuri mai ușoare și unde același indicator este mai mic. Acesta a arătat că ”În Spitalul Județean de Urgențe din Alba Iulia, rata mortalității a fost de 3,22%, față de 1,57% la spitalul din Blaj, dar acest lucru trebuie judecat prin prisma mai multor indicatori, grad de complexitate al cazuisticii medicale, număr de paturi, gradul spitalului, arondament etc”.

”Suntem departe de o realitate și subraportam cazurile. Ne mândrim falnic că reușism să creștem cu 0,5% raportarea pe când realitatea este undeva dincolo de 6%, spre 10-11% . Tot ce am vrut este să spunem adevărul în cifre și să arătăm că ne mințim toți, si știm asta toți dar nimeni nu face nimic. Graficul ne arată realitatea unui sistem bolnav el însuși, lipsit de date reale, departe de orice realitate, o minciună gogonată pe care o ducem mai departe. În țară suntem între noi, dar în Europa ne facem de râs cu acestea date. Mă aștept ca factorii decidenți să fie mai interesați de analize ce țin de sănătate, inclusiv de la nivel local până la nivel guvernamental. Oricum dacă nu o fac dânșii o facem noi încet, încet din privat”, potrivit aceleiași surse.
HBS Group are sediul la Alba Iulia și reprezintă un concept specializat pe consultanță și optimizare în managementul medical, format dintr-un grup de experți și companii din domeniul managementului medical.

sursa: Alba24.ro

1 comentariu

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card