Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

100 de clădiri din centrul istoric, inventariate. Proprietarii, somaţi să le reabiliteze

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Primăria Satu Mare a început reabilitarea Centrului Nou - Piața 25 Octombrie.
Astfel, au fost înlocuite pietrele cubice și pavajul din zona BCR - aleea din fața Primăriei - Bulevardul Transilvania până la Banca Țiriac ( în spatele DITL Satu Mare).
Urmează reabilitarea locului de evenimente, respectiv înlocuirea lemnului din groapa amplasată în Pasajul “Corneliu Coposu”, procedura în acest sens se află pe final. Joi, 22 iunie s-a semnat contractul cu executantul.
De asemenea, va fi reabilitată zona fântânii care se află în proprietatea Consiliului Județean Satu Mare, iar în acest sens s-au transmis deja primele solicitări la care Primăria așteaptă un răspuns.
De asemenea, city managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că se pune la punct un plan de reabilitare a clădirilor istorice, atât din fonduri private cât şi publice.
S-a finalizat inventarierea a 100 de clădiri din centrul istoric, respectiv starea clădirilor, starea faţadelor, capacitatea financiară a proprietarilor şi sumele necesare pentru intervenţii.
Primăria va trimite somaţii proprietarilor pentru a începe reabilitarea, iar dacă nu se vor conforma li se vor aplica impozitul majorat.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii