Primarul comunei Pir, declarat incompatibil de ANI

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și avere nejustificată în cazul a 19 foști și actuali aleși locali, printre care și primarul comunei Pir, Ioan Florin Burlacu, ales pe listele PSD.

Reprezentanții Agenției Naționale de Integritate precizează că ”vizavi de Ioan Florin Burlacu s-a constatat starea de incompatibilitate. Începând cu data de 19 iunie 2012 exercită simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.”
Primarul comunei Pir, Ioan Florin Burlacu, ar fi încălcat art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căreia ”Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: calitatea de comerciant persoană fizică”.
”Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, au mai precizat reprezentanții ANI.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii