Satu Mare se pregătește pentru un exerciţiu de mobilizare în caz de război foto: arhivă (exerciţiul multinaţional Blonde Avalanche-16)

Satu Mare se pregătește pentru un exerciţiu de mobilizare în caz de război

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a declarat astăzi că în anul 2020, în județul Satu Mare se va desfășura un exerciţiu de mobilizare sub formă de aplicaţie metodică, pe baza unui scenariu care se va simula punerea în aplicare a Planului de mobilizare a economiei naţionale pentru apărare, a planului de rechiziţii judeţean şi a unor evenimente ce fac parte din categoria situaţiilor de urgenţă.

Verificările vor viza autorităţi publice locale, instituţii publice şi operatori economici privind modul în care aceştia şi-au organizat activitatea, materializată în documente de mobilizare, în vederea îndeplinirii sarcinilor repartizate din Planul de mobilizare, precum şi capacitatea de intervenţie cu resurse pentru înlăturarea urmărilor unor evenimente simulate.
Tot astăzi, în Sala Mare de ședințe a Palatului Administrativ a avut loc ședința de instruire a responsabililor cu evidenţa militară din cadrul autorităților publice locale, instituții și operatori economici de pe raza județului Satu Mare.
Convocarea realizată de prefectul Darius Filip, în baza prevederilor Legii 477/2003 privind pregătirea economiei si a teritoriului pentru apărare, are ca scop instruirea privind modul de acțiune pentru asigurarea forţei de muncă necesară autorităților administraţiei publice locale, instituţiilor publice şi operatorilor economici, în scopul punerii în aplicare a Planului de mobilizare a economiei naţionale pentru apărare, satisfacerii nevoilor de apărare şi asigurării continuităţii activităţilor economico-sociale pe timpul stării de asediu, la mobilizare şi pe timpul stării de război.
Temele propuse au fost prezentate de către șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Satu Mare, col. Ioan-Dafin Mureşan și lt.col. Balazs Gheorghe, comandantul Centrului Militar Județean Satu Mare.
Instituţiile publice şi operatorii economici cu sarcini la mobilizare au obligaţia să îşi asigure forţa de muncă necesară pentru realizarea integrală a sarcinilor cuprinse în planul de mobilizare şi pentru satisfacerea nevoilor de apărare şi totodată să disponibilizeze personalul cu obligaţii militare stabilit din timp de pace pentru completarea unităţilor militare, în situaţiile prevăzute de lege.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii