Conducerea PSD Satu Mare somează conducerea UDMR să țină seama de voința alegătorilor

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
”Partidul Social Democrat, organizația județeană Satu Mare, constată cu stupoare și îngrijorare că UDMR și PNL, dând dovadă de rea credință și politicianism, urmărind doar interese personale și de grup, și-au împărțit funcțiile de conducere de la nivelul Consiliului Județean Satu Mare fără să țină seama
de voința cetățenilor care s-au prezentat la vot la alegerile locale din 5 iunie 2016.
Ne exprimăm rezerva și îngrijorarea față de acest mod total nedemocratic de a face politică, prin care un număr de 18 primării din județ câștigate de primari PSD, nu au niciun reprezentant la nivelul de conducere al Consiliului Județean și al Primăriei Satu Mare.
Atragem atenția că prin numărul de voturi obținute, Partidul Social Democrat este a doua forță politică din județul Satu Mare, depășind cu peste zece mii de voturi PNL, partid care a fost preferat de UDMR în ciuda rezultatelor de la vot și în total dispreț față de opțiunile cetățenilor.
De asemenea, Partidul Social Democrat, ținând seama de votul etnic care funcționează în județul Satu Mare în beneficiul UDMR, a atras atenția partidelor aliate la nivel național să nu divizeze electoratul român mergând pe liste separate. Din păcate, ALDE și UNPR au preferat să meargă separat în alegeri, în acest fel irosind mii de voturi ale populației. UNPR, deși a obținut peste 3800 de voturi, nu a obținut niciun singur mandat de consilier județean. De asemenea ALDE cu patru consilieri județeni nu are reprezentare în conducerea consiliului județean. Sperăm că pe viitor aceste partide vor învăța din lecția aspră a acestor alegeri și nu vor mai acționa pentru divizarea electoratului român din județul și municipiul Satu Mare.
Înainte de a fi prea târziu, facem un apel la înțelegere și somăm conducerea județeană și municipală UDMR să țină sema de voința alegătorilor și să procedeze la desemnarea funcțiilor din Consiliul Județean Satu Mare și a Primăriei Satu Mare conform voturilor obținute de fiecare formațiune politică.
Organizația PSD Satu Mare a dat dovadă de-a lungul anilor de stimă și respect față de populația maghiară, oferind UDMR funcții de conducere reprezentative la nivelul județului, pentru armonia și buna înțelegere între toți cetățenii județului, fără deosebire de naționalitate, religie și orientare politică.
În numele zecilor de mii de sătmăreni care au votat PSD, pretindem din partea conducerii UDMR același tratament și respect pe care i l-a arătat PSD. Totodată somăm acest partid care s-a bucurat până acum de încrederea și susținerea noastră, să respecte voința alegătorilor români din județul Satu Mare”, se arată în comunicatul de presă al PSD Satu Mare.


Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii