Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

Poziția PMP Satu Mare privind examenele de directori și directori adjuncți din învățământul preuniversitar de stat

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Partidul Mișcara Populară filiala Satu Mare își exprimă îngrijorarea privind încercarea unor grupuri de interese de amânare a examenelor de directori și directori adjuncți din învățământul preuniversitar de stat şi consideră aceste examene oportune și binevenite.
În baza celor afirmate, prezentăm următoarele argumente:
1. Ultimele examene cu mandat de patru ani de zile s-au organizat în anul 2008, după care funcțiile s-au împărțit pe baza influențelor politice și de grup, prin detașare pe un an de zile și în numeroase cazuri cei numiți pe aceste funcții aveau competențe îndoielnice sau realizări profesionale slabe. Pe de altă parte aceştia erau la mâna forurilor decizionale (inspectorat), fără drept de replică, deoarece puteau fi oricând destituiți.
2. Este pentru prima dată când se organizează examen național scris din legislație școlară și cunoștințe de management, lucru firesc în situația de față. În acest sens considerăm că examenul cu subiecte de nivel național sperie cel mai tare, datorită obiectivității, prin înlăturarea ”influențelor” de pe plan local.
3. Metodologia, așa cum este ea, în forma finală, a fost dezbătută public și concepută în baza unui grup de lucru din diferite compartimente ale învățământului, precum și cu societatea civilă. Din punct de vedere legislativ se pliază pe legea educației naționale în vigoare, cu comisii de examen formate din cadre didactice, reprezentanți ai comunității locale (for finanțator consiliul local) precum și reprezentanți ai părinților, elevilor și sindicate, în calitate de observatori.
4. Referitor la perioada de desfășurare a exemenelor, lucru care a stârnit de fapt cele mai mari controverse, atâta timp cât condițiile sunt egale pentru toți participanții nu vedem nici un impediment ca aceste examene să aibă loc.
În încheiere și în baza celor afirmate mai sus, condamnăm aceste încercări de amânare a acestor examene și susținem desfășurarea concursului după graficul stabilit prin ordin de ministru, susține președintele PMP Satu Mare, Ioan Opriș.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii