Viktor Orban: Ungaria este interesată într-o Românie de succes. Ungaria va ajuta construirea unei porţiuni de autostradă de la Satu Mare la graniţa Ungariei Foto: Valentin Păduraru

Viktor Orban: Ungaria este interesată într-o Românie de succes. Ungaria va ajuta construirea unei porţiuni de autostradă de la Satu Mare la graniţa Ungariei

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a aflat azi la Satu Mare pentru a sprijini candidații UDMR care se afla în lupta electorală pentru un fotoliu de parlamentar.
Întâlnirea a avut loc la Casa Verde din Grădina Romei unde reprezentanții UDMR au avut o ședință cu ușile închise. La întâlnire a fost prezent și președintele UDMR, Kelemen Hunor, alături de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.
Premierul a mai precizat că Ungaria este interesată de o Românie de succes, și a spus că-și dorește ca România să se dezvolte pentru că în acest fel și Ungaria este mai puternică. De altfel, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că dorește să ajute Satu Mare, în acest sens menționând că se are în vedere construirea unei autostrăzi care să lege Satu Mare până la granița cu Ungaria și mai departe cu sistemul de autostrăzi din țara vecină și din Europa.
Însă, acesta a mărturisit că ”comunitatea maghiară nu este respectată în felul în care ar trebui să fie, însă consider că aceasta poate fi pusă în paranteză în cazul unei abordări pozitive din partea politicului românesc”.
  • “Ungaria este interesată într-o Românie de succes, deci ca prieteni dorim succes tuturor cetăţenilor României şi le dorim succes şi din punctul de vedere al dezvoltării României, care îi prieşte şi Ungariei, pentru că valoarea fiecărui lot este determinată şi de valoarea loturilor învecinate. Deci, în a dori succes României există şi un interes din partea Ungariei, aşadar noi vă dorim succes, noi vă dorim să vă dezvoltaţi în următorii ani, cum vedem şi astăzi semnele evoluţiei din trecut. Însă în acest spaţiu politic, în Parlamentul de la Bucureşti, comunitatea maghiară din România trebuie să aibă o reprezentanţă puternică. Eu sunt o persoană optimistă şi cred că sunt argumente pentru repezentanţa acestei comunităţi, dar nu înseamnă să fii înţelept, nu înseamnă să fii şi orb, deci trebuie să vedem că există fenomene, există evoluţii în viaţa comunităţii maghiare din România, în lumea politică din România care ar putea periclita viaţa acestei comunităţi. Vorbesc aici despre tendinţe. Considerăm că, din când în când, comunitatea maghiară nu este respectată în felul în care ar trebui să fie, însă consider că aceasta poate fi pusă în paranteză în cazul unei abordări pozitive din partea politicului românesc”, a declarat Viktor Orban. 
”M-am întâlnit cu domnul primar, îi mulţumesc, pentru această întâlnire, pentru gândurile dânsului exprimate vizavi de oraş, m-a întrebat dacă Ungaria poate să ajute ca Satu Mare, indiferent de ce oameni trăiesc aici, să ofere o viaţă mai uşoară pentru sătmăreni. Domnul primar mi-a spus că ar fi foarte important ca Satu Mare să fie legat de sistemul de autostrăzi din Ungaria şi Europa, ceea ce înseamnă construirea unei porţiuni de autostradă de la Satu Mare la graniţa Ungariei şi vom începe să planificăm această porţiune de autostradă începând din Satu Mare ducând către graniţa româno-maghiară”, a mai spus Viktor Orban.

De asemenea, Viktor Orban îi îndeamnă pe maghiarii din România să meargă la vot duminică.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii