Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

Diana Mindrut și Samuela Rigo reprezintă nord-vestul țării la ștafeta moto internaţională WRWR 

Asociația Femeilor Motocicliste – WIMA ROMÂNIA – susţine, organizează şi participă activ la desfăşurarea în România, în premieră naţională şi internaţională, în perioada 31 mai – 1 iunie 2019, a Women Riders World Relay (WRWR), singura ştafetă moto la nivel mondial exclusiv feminină.

WRWR este un eveniment social de talie internaţională, organizat şi susţinut în exclusivitate de femei motocicliste, conceput în Marea Britanie în 2018, ce constă în transmiterea pe motociclete a unei ştafete în jurul lumii, pe toate continentele.

Ştafeta moto internaţională WRWR îşi propune să crească nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte prezenţa în trafic a unui număr din ce în ce mai mare de motocicliste, dar şi să semnaleze industriei motociclismului interesul sporit al femeilor pentru alegerea acestui mijloc de deplasare - şi totodată stil de viaţă - la nivel global.

Circa 15.000 de motociclistedin peste 80 de ţăriau aderat astfel la o viziune comună: motociclismul ne uneşte, motociclismul ne provoacă.

Ştafeta WRWR a debutat la 27 februarie 2019 în Scoţia şi de atunci a traversat Marea Britanie – Franţa – Portugalia – Spania – Italia – Croaţia – Serbia – Ungaria – Slovacia – Polonia – Cehia – Austria – Germania - Belgia – Olanda - Lituania - Belarus – Ucraina.

În România, ştafeta WRWR va călători pe motociclete în perioada 31 Mai - 1 Iunie,susţinută de Asociaţia Femeilor Motocicliste, divizia din România a Women International Motorcycle Association (WIMA), o asociație internațională de femei motocicliste fondată în anii '50, prezentă în peste 30 de țări şi 6 continente. 

Echipa română de "gardieni" (motociclistele care străbat ţările şi transmit mai departe ştafeta) uneşte femei din toată ţara care au îmbrăţişat această provocare.

Județul Satu Mare va fi reprezentat de două motocicliste - Diana Mindrut si Samuela Rigo - singurele reprezentante din nord-vest-ul țării. Ştafeta va fi preluată de motociclistele românce de la echipa de motocicliste din Ucraina, în zona Rădauţi – Suceava şi va fi purtată spre Capitală. Ulterior, ea va fi predată echipei de motocicliste din Bulgaria ce o vor purta către Grecia, de unde va fi transmisă în Turcia. Ştafeta va trece prin ţările din Orientul Mijlociu, Extremul Orient, Australia şi Noua Zeelendă, Canada, Statele Unite, America de Sud, iar la sfârşitul anului va ajunge în Africa. Finalul finalul evenimentului WRWR va fi marcat în ianuarie 2020 în Emiratele Arabe Unite.

  • ”Mergem până în Rădăuți, unde, împreună cu o altă motociclistă din Suceava, așteptăm fetele din Ucraina să ne predea ștafeta (un baton din lemn cu sigla asociatiei) și de acolo, noi trei, împreună cu fetele din Ucraina, pornim spre Bârlad unde ne întâlnim cu celelalte fete. La București ajungem sâmbătă dimineață, iar de acolo se pornește spre Bulgaria, la Ruse, unde va avea loc o petrecere cu fetele din Ucraina, România și Bulgaria”, a declarat pentru Satu Mare News, Diana Mindrut. 

"Pentru noi, WRWR aduce mai multe bucurii: participăm şi reprezentăm România la un eveniment internaţional pe două roţi, ne împrietenim, colaborăm, deschidem „graniţele” către şi dinspre vecinele noastre motocicliste - cu care vom şi călători pe câteva secţiuni de drum – şi purtăm ştafeta împreună. Cele circa 20 de românce motocicliste - "gardieni" ai ştafetei - sunt membre ale diviziei WIMA din România şi vor traversa ţara împreună cu ambasadoarea Ucrainei şi reprezentante din Canada şi Australia. Evenimentul poate fi privit ca o "frăţie" a fetelor pe două două roţi din înteaga lume, promovând curajul, aventura, unitatea şi pasiunea comună pentru motociclete într-un eveniment fără precedent, motivant şi inspiraţional în acelaşi timp”. (Luiza Gojol - ambasador WRWR în România, membră a WIMA România).

"Am vrut să iniţiez o frăţie la nivel global de femei care să inspire pentru a promova curajul, aventura, unitatea și pasiunea pentru motociclism din toate colțurile lumii şi pentru a face ceva ce nu a mai fost realizat niciodată la această scară. (...) Intrând în magazinele moto şi observând o lipsă de opţiuni, alături de rozul stereotipic, dar și a auzi "nu există piață pentru femei" mi-a evidenţiat un mic element al unui tablou mult mai mare cu care se confruntă femeile din motosport. Vreau să demonstrez industriei forța din spatele pieței care este trecută cu vederea. Fac asta pentru că femeile motocicliste pot face asta".( Hayley Bell, fondator WRWR, Marea Britanie)

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii