alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Dakar 2022 | Emanuel Gyenes a avut probleme tehnice și în etapa 3

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primele etape de la Dakar 2022 au fost dificile pentru sătmăreanul Emanuel Gyenes de la Autonet Motorcycle Team, care, după ce a fost aproape de abandon în prima etapă, a avut o zi bună în etapa 2, iar astăzi, în ziua 3 a celui mai dificil rally-raid din lume a avut din nou probleme tehnice.

În etapa de azi, pe lângă vremea rece (temperatura a fost sub 10 grade C), Mani a avut din nou probleme tehnice, de această dată filtrul de benzină i-a făcut probleme, pe parcursul celor 636 km motocicleta nu a mers mai tare de 120 km/h.

”Nu a fost o zi bună! Am avut probleme cu filtrul de benzină, iar azi motocicleta nu a mers mai mult de 120 km/h. Am avut dune frumoase și, după toată ploaia, nisipul era umed, și a fost o cursă bună acolo, dar am pierdut mult timp în secțiunile rapide. Când am ajuns la bivuac, m-am dus la KTM, mi-au explicat ce trebuie să fac, am schimbat filtrul și totul este gata pentru mâine”, a transmis Mani la finalul zilei.

Afectat de temperaturile scăzute din timpul nopții, sătmăreanul Gyenes este bucuros că traseul continuă într-o zonă cu temperaturi mai ridicate:

”În sfârșit vom scăpa de vremea rece la sfârșitul etapei a patra (5 ianuarie). De când am plecat din Jeddah, toate bivuacurile erau în nordul țării, iar în fiecare zi, când plecam din biuvac îndreptându-se spre startul probei speciale, temperatura era sub 10 grade C”

La finalul etapei a treia, Al Quisumah - Al Quisumăh, 636,16 km (255,31 km probă specială), Mani Gyenes s-a clasat, la general, pe locul 49, cu timpul de trei ore, 5 minute și 53 secunde. La categoria Original by Motul (Malle Moto), Mani Gyenes a încheiat etapa a III-a pe locul șase, la 13 minute și 8 secunde în spatele câștigătorului de etapă, lituanianul Arunas Gelazninkas (Orion Dakar Team) și a urcat pe locul 9 la general în clasamentul riderilor fără asistență.

În ierarhia generală, la moto, conduce Sam Sunderland, cu un avans de doar patru secunde faţă de francezul Adrien Van Beveren (Monster Energy Yamaha Rally Team). Pe poziţia a treia se află austriacul Matthias Walkner (Red Bull KTM), la 1min 30 sec. Emanuel Gyenes se află pe locul 65 la general, la 03 h 37 min 09 sec de Sam Sunderland. 

Miercuri, 5 ianuarie, va avea loc etapa a patra, Al Qaisumah - Riad, cu o lungime de 707 km, dintre care 465 km cronometraţi.


Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii