Dakar 2022 | Mani Gyenes: ”Finish-ul este aproape, mai avem două zile, dar astăzi am simțit că pentru mine este foarte departe”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După primele zece etape de la Dakar 2022, sătmăreanul Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a tras o concluzie care descrie foarte bine ediția din acest an a celui mai dificil rally-raid din lume: ”La nici un alt Dakar nu am avut atâtea probleme tehnice ca la acesta!”.

După problemele tehnice din ziua 1, ziua 3 și ziua 9, astăzi, Mani a avut din nou probleme cu filtrul de benzină:

”Din păcate nici în ziua a zecea nu am avut o zi foarte bună… Până la kilometrul 140 totul a fost ok, am depășit și am ajuns din urmă concurenți din fața mea, după care motocicleta a început să dea rateuri. Deși ieri am schimbat pompa de benzină și filtrul, după kilometrul 140 acestea s-au înfundat, iar la km 162 am fost nevoit să mă opresc deoarece nu mai merge deloc motocicleta… M-am oprit, am dat jos rezervorul și scutul să pot demonta filtrul, care a ieșit foarte greu și am pierdut foarte mult timp. Am pus totul la loc fără acel filtru și așa am reușit să ajung până la finish, însă am pierdut foarte mult timp. Cred că în cele zece Dakar-uri de până acum nu m-am oprit de câte ori m-am oprit în acest an, așa că sunt puțin dezamăgit acum…

Finish-ul este aproape, mai avem două zile, dar astăzi am simțit că pentru mine este foarte departe… Merg în bivuac să montez filtrul, apoi ies să încerc motocicleta și sper să mă pot bucura aceste ultime zile”, a transmis Mani la finalul etapei 10.

dakar2022 traseu ziua10
Cu toate problemele întâmpinate pe parcursul etapei a zecea, care s-a desfășurat între localitățile Wadi Ad Dawasir > Bishape (759 km, dintre care 375 km de probă specială), Mani a ocupat locul 13 în clasamentul riderilor fără asistență, la 43 minute în spatele câștigătorului de etapă, lituanianul Arunas Gelazninkas, iar în clasametul general al motocicliștilor a ajuns al 72-lea, la o oră și 6 minute în spatele câștigătorului zilei, Toby Price.
La finalul zilei a zecea, sătmăreanul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a urcat pe locul 40 în clasamentul general (moto) a celui mai dificil rally-raid din lume, iar la categoria Original by Motul/ Malle Moto, riderul sătmărean își păstrează locul 5, cu timpul total de 40H 40' 07'.
Joi, 13 ianuarie, se va desfăşura etapa 11, în buclă la Bisha - 501 km, dintre care 346 km de probă specială.

dakar2022 traseu ziua11

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii