Dakar 2024 | Ziua 5 | Emanuel Gyenes a încheiat pe locul 35 etapa de azi. Urmează o etapă maraton

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Etapa a V-a de la Dakar 2024 s-a desfășurat miercuri (10 ianuarie) între Al-Hofuf și Shubaytah, pe o distanță de 645 km, și a avut cea mai scurtă probă specială din acest an 118 km.

Riderul sătmărean a încheiat etapa de azi pe locul 35, cu timpul de 01H 48' 02’’, și își păstrează locul 32 în clasamentul general al rmotocicliștilor, cu timpul total de 21H 44' 42''. În clasamentul Rally2, Mani a încheiat etapa de azi al 19-lea, iar în clasamentul general, după primul 5 etape, ocupă locul 16, la două ore în spatele liderului Romain Dumontier.

dakar 2024 traseu ziua5

Având în vedere că urmează o nouă etapă maraton, este posibil ca Mani să nu fi tras tare în etapa de azi pentru a nu pleca printre primii în etapa maraton. Etapa a VI-a, în lungime de 818 km, dintre care 584 km probe speciale, se va desfăşura pe parcursul a două zile, cu format inedit, "48 h crono", timp în care concurenţii vor fi nevoiţi să se descurce pe cont propriu. Motocicliştii şi echipajele vor primi din partea organizatorilor câte un cort, un sac de dormit şi o porție de mâncare. În aceste condiţii sumare, aceştia nu vor putea primi niciun ajutor din exterior şi nu vor putea comunica cu echipele lor până în seara următoare.

După un transfer aerian la Riad al piloților, respectiv pe trailer pentru motociclete, ziua de odihnă (13 ianuarie) va fi aşadar binevenită, însă Mani va fi nevoit să-și sacrifice prima parte a zilei pentru mentenanța motocicletei, iar în partea a doua a zilei se va putea odihni.

Pe parcursul primelor patru etape au abandonat 11 motocicliști, printre care și Sam Sunderland, iar astăzi au fost nevoiți să părăsească ediția din acest an a Dakar-ului alți patru rideri: Mabbs David, Conde Targa Fernando, Giraldi Iader, Moreno Flores Francisco.

Declarația lui Mani la finalul zilei a patra:

”Foarte rapidă etapa a 4-a, dar dificilă la capitolul navigație. Ultimii 40 de km au fost cu dune, și pentru că a plouat recent, nisipul a fost tare și a fost fain să ne dăm în dune. 

Pe la KM180 am început să am probleme cu sistemul de navigație! Prima dată nu mergeau speedocapurile. Nu vedeam la ce km sunt. Era doar informația de pe roadbook, și este destul de dificil să te tot uiți în roadbook. Ulterior a început să și piardă semnalul și nu se mai activau punctele care trebuiau marcate (waypointuirle).

Urmează o noapte scurtă, la 05:42 pornesc din bivuac. Pe 10 ianuarie avem primele dune din Empty Quarter”

Program #Dakar2024:

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii