Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Liga Zimbrilor | Etapa a XIX-a: CSM Satu Mare 24 - 28 CSM București Foto: Valentin Păduraru

Liga Zimbrilor | Etapa a XIX-a: CSM Satu Mare 24 - 28 CSM București

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
CSM Satu Mare a pierdut meciul din etapa a XIX-a disputat în acestă seară în Sala LPS “Ecaterina Both”, 28-24 în fața echipei CSM București.
Este a treia înfrângere pe care sătmărenii o înregistrează în fața echipei din București în acest sezon competițional, după ce în tur au pierdut 32-25, iar în ultimul meci al anului trecut au fost eliminați din Cupa României, tot la Satu Mare, cu scorul de 29-27.
Înainte de startul meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Ioan Palko cel care astăzi s-a stins din viață, la vârsta de 70 ani. Ioan Palko a jucat pentru Minaur Baia Mare în a doua jumătate a anilor ’70, făcând parte din prima generație de handbaliști care au îmbrăcat tricoul primului club de handbal din România. De asemene a fost jucător la CS Unio Satu Mare și antrenor la CSM Satu Mare echipă cu care a promovat în Liga Națională în 2008-2009 și a evoluat trei sezoane în prima ligă.

Handbaliștii sătmăreni au început bine meciul și în primul sfert de oră au condus tot timpul, 2-1 (min. 6), 4-2 (min. 10) și 5-4 (min. 13), bucureștenii trecând în avantaj pentru prima oară în minutul 16, 6-5. Au urmat două atacuri fără gol și două lovituri de la 7 m ratate de sătmăreni, iar în minutul 26 CSM București conducea cu 11-6. Până la pauză Mureșan a mai înscris două goluri pentru Satu Mare, iar bucureștenii au închis tabela la pauză cu o aeriană, 13-9.
În repriza secundă băieții lui Varady au încercat să se apropie de CSM București și, chiar dacă au beneficiat de patru superiorități a câte două minute, cel mai mult s-au apropiat la două goluri (14-16, min. 38). Cea mai mare diferență a fost de șapte goluri și s-a înregistrat în două rânduri, în minutul 45 (14-21) și în minutul 47 (15-22), după care a urmat o serie foarte bună a sătmărenilor cu trei goluri marcate consecutiv fără a primi niciunul, 18-22. Dacă în prima repriză Cioroiu a marcat un gol din poartă-n poartă, în ultimul minut de joc, când bucureștenii atacau cu șapte jucători, Pogyină a avut o intervenție bună și a reușit și el să înscrie din propriul semicerc în poarta goală a CSM-lui bucureștean.

CSM Satu Mare: Cioroiu 1 gol, Pogyină 1 gol – Morar 5 goluri, Mureșan 4 goluri, Munea 4 goluri, Rogoz 2 goluri, Suciu 2 goluri, Campar 2 goluri, Mateș 1 gol, Bejinariu 1 gol, Olah 1, Crăciun, Avramescu, Trifunovic, Olar, Stan;
Antrenor: Iuliu Varady.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card