Dakar 2018 | Mani Gyenes a ajuns cu bine la finalul celei mai lungi probe speciale. Etapa 9 a fost anulată

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Etapa a VIII-a de la #Dakar2018 s-a desfășurat duminică (14 ianuarie) între între localitățile Uyuni și Tupiza și a avut cea mai lungă probă specială din această ediția aniversară a raliului, 498 km dintre cei 584 fiind probă specială.
Mani a avut startul în etapa 8 puțin decalat, a pornit la ora locală 07:12 (ora României 13:12), pe o temperatură a aerului de 5 grade C, punctul de pornire în cea mai lungă probă specială din raliu fiind la o altitudine de 3.800 de metri, iar înainte de check point 5 s-a concurat la o altitudine de 4.800 de metri.

La finalul zilei opt, riderul de la Autonet Motorcycle Team a înregistrat al 30-lea timp (6 ore, 7 minute și 30 secunde), la 43' 29'' în spatele câștigătorului etapei, Antoine Meo, însă a câștigat o poziție în clasamentul general, Gyenes ocupând acum locul 27, cu timpul de 31 ore 12' 55''.
Luni, Mani Gyenes nu va concura, organizatorii fiind nevoiți să anuleze etapa dintre Tupiza (Bolivia) și Salta (Argentina), din cauza condițiilor meteo neprielnice:
  • ”Organizatorii au anunțat că etapa 9 Tupiza (Bolivia) - Salta (Argentina), programată pentru luni, 15 ianuarie, a fost anulată din pricina condițiilor meteo. Bivuacul din Tupiza este plin de apă și se anunță furtuni. Astfel, concurenților și echipelor de asistență le-a fost recomandat să se îndrepte cât mai repede către Salta pe o legătură de 500 de km”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a riderului sătmărean.
Dacă vremea va permite, marți, 16 ianuarie, se va pleca în etapa 10 între localitățile Salta și Belén, o etapă cu lungimea de 795 km ce include o probă specială de 373 km.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii