Ce înseamnă RNG și RTP la video sloturi?

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În cazul în care ești pasionat de sloturi online, un termen pe care e posibil să-l auzi este RNG. Este prescurtarea de la Random Number Generator sau, în română, Generator Aleatoriu de Numere.

Random Number Generator reprezintă principiul pe baza căruia funcționează sloturile online și asigură siguranța în joc, în așa fel încât toate rezultatele să fie rodul hazardului. Sistemul RNG pune în mișcare rolele unui joc și determină așezarea simbolurilor într-un mod anume. Așa cum îi spune și denumirea - Random - totul se întâmplă fix întâmplător, pe baza norocului.

RNG-ul nu poate fi influențat sau analizat nici de utilizatori și nu există automatisme pe care să le poți specula. Fiecare spin oferă un rezultat complet întâmplător, pe baza combinațiilor disponibile. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează lucrurile, o să-ți dăm un exemplu concret.

Să spunem că avem un slot online pe 3 role, cu jackpot. În cazul în care jocul are 10 simboluri cu 2 spații libere între ele, atunci există în total 30 de poziții pe fiecare rolă. Acest lucru face să existe 27 de mii de rezultate posibile. Șansa ta de a prinde un jackpot este de 1 la 27.000. 

jackpot

În istorie am văzut însă destui norocoși care au câștigat la sloturi cu jackpot premii considerabile. Însă ce e important este că sunt 27 de mii de combinații posibile, astfel că nu ai cum să deprinzi vreun automatism. Totul este matematică și noroc.

În cazul în care te întrebi dacă un cazinou online poate influența sloturile online, e bine să știi că, dacă alegi un operator licențiat de ONJN, există controale stricte, iar legislația din țara noastră este foarte dură în privința măsluirii jocului. 

Niciun operator nu își va risca licența pentru a măslui un slot. Avantajul casei este dat de modul în care sunt concepute jocurile de noroc. Ele sunt realizate în așa fel încât casa să aibă un mic avantaj indiferent că vorbim de sloturi, ruletă, blackjack sau baccarat.

Ce înseamnă RTP la sloturi online?

Un alt termen cunoscut din universul sloturilor online este RTP. Reprezintă prescurtarea de la Return to Player și reprezintă procentajul pe care fiecare slot îl returnează jucătorilor din banii rulați. La aproape toate sloturile, RTP-ul este mai mare de 90%. Există și cazuri în care RTP-ul este de 99%, atunci când un operator își dorește să promoveze un joc și să-l facă mai interesant pentru utilizatori.

Este important să știi că RTP-ul nu se aplică strict pentru o sesiune, ci pentru o perioadă mai mare de timp ce nu este determinată. În aceste condiții, dacă joci 100 lei la un slot cu RTP de 95%, nu înseamnă că riști să pierzi doar 5 lei. La fel de bine poți să termini sesiunea cu 150 de lei, cu un profit de 50%, dar în același timp poți pierde 50 de lei. Din acest motiv, jocurile de noroc trebuie practicate cu responsabilitate și niciodată să nu joci mai mult decât îți poți permite să pierzi. Distracția trebuie să primeze întotdeauna.

jackpot 1

De ce sunt populare sloturile online?

Sloturile online reprezintă o activitate recreațională răspândită la nivel mondial. Un avantaj al lor este faptul că sunt ușor de înțeles și conceptul este același indiferent de tematică. Dacă la jocurile video e necesar să studiezi câteva minute pentru a-ți da seama cum este respectivul produs, în cazul sloturilor lucrurile stau altfel. Trebuie doar să stabilești miza și să apeși pe spin, iar pe ecran vei afla în câteva secunde dacă ai câștigat sau nu. Așadar, sloturile online dau o stare de relaxare și te scot din rutina zilnică.

Sursa foto canva.com

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii