Elevii Colegiului Național ”Doamna Stanca” au reprezentat România, în sesiunea Parlamentului European

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elevii Colegiului Național ”Doamna Stanca” au reprezentat România, în sesiunea Parlamentului European.

Ieri, 30 martie 2022, a avut loc etapa finală a proiectului european Euroscola. 
Colegiul Național „Doamna Stanca” a reprezentat România, alături de alte 113 școli din 24 de țări ale Uniunii Europene în sesiunea live a Parlamentului European. 
Pe parcursul acestei sesiuni solemne deschise de Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, elevii au avut șansa de a deveni membri ai Parlamentului European, de a face propuneri legislative, de a adresa întrebări, de a face comentarii, de a dezbate și adopta propunerile legislative. 
Momentul care a dus emoțiile elevilor noștri la punctul maxim a fost cel în care întrebarea lor a fost selectată dintre sute de alte întrebări. Le-au răspuns vice-președintele Parlamentului, Michal Šimečka, Markus Warasin, șeful Comisiei speciale pentru ingerințe externe și Offen Bernard, supraviețuitor al Holocaustului. A fost un moment cu totul special.
 Cele  4 ore de sesiune legislativă au dovedit pregătirea, implicarea, creativitatea elevilor participanți, bucuria de a forma o echipă care continuă tradiția liceului nostru in domeniul proiectelor europene.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii