alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită la Satu Mare. Avansări în grad și prezentarea tehnicii din dotare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În fiecare an, la 28 februarie este sărbătorită Ziua Protecției Civile sau Ziua Apărării Civile, iar în acest an se împlinesc 90 de ani de la înființarea acestor structuri în România. 

Astfel, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare a avut loc o întâlnire festivă în cadrul căreia inspectorul șef al ISU Satu Mare, lt. col. Buzduga Sergiu Marius a dat citire mesajului Inspectorului General al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, general Dan Paul Iamandi, transmis cu prilejul aniversării Zilei Protecției Civile din România, după care a avut loc ceremonia de înaintare în grad, înainte de termen, a patru pompieri care fac parte din echipa ISU ”Someș” Satu Mare.

În gradul de căpitan a fost avansat locotenentul Varga Tiberiu, în gradul de plutonier adjutant șef, plutonierul ajuntat Pușcaș Leonardo Traian și plutonierul ajuntat Secheli Florin, iar Mikle Elisei în gradul de plutonier sergent major.

ziua protectiei civile avansatri in grad

După momentul festiv a urmat prezentarea unor echipamente din dotarea pompierilor, cel mai important și valoros fiind containerul pentru intervenții în situații de urgență. Echipamentele din container au o valoare de aproape un milion de euro, este pregătit pentru situații de cutremure, dezastre sau alte evenimente la care sunt solicitați să intervină pompierii sătmăreni.

ziua protectiei civile 1

”Ținutele de sărbătoare ale cadrelor militare, entuziasmul copiilor veniți să ne viziteze, atelierele de prim ajutor organizate, exercițiile cu elevii din școli, întâlnirile cu părinții și copiii din piațete și centre comerciale, au transformat ziua de 28 februarie într-una realmente cu porți și suflete deschise”, a transmis conducerea ISU Satu Mare.

ziua protectiei civile 2

ziua protectiei civile 3

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii