POZIȚIE | ”Nici Statul Român nu joacă corect în industria jocurilor de noroc. Oare vrea să elimine concurența pentru multinaționale?”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe lângă faptul că Guvernul României, prin măsurile pe care a anunțat că vrea să le adopte, împinge spre faliment operatorii autohtoni și o predă multinaționalelor, nici Statul Român nu joacă prea corect în industria jocurilor de noroc, semnalează reprezentanții unui grup de firme organizatoare de jocuri de noroc din județul Satu Mare.

Chiar Statul Român este implicat în industria jocurilor de noroc. ”În timp ce politicienii români vorbesc despre cât sunt de numeroase sălile de jocuri și agențiile de pariuri, niciunul dintre ei nu pomenește deloc despre sloturile aflate la dispoziția jucătorilor în toate agențiile Loteriei Române. Pentru cei care nu știu, Loteria Română este o companie deținută de Statul Român, iar păcănele din agenții aparțin unei multinaționale, fiind obiectul unei asocieri”, explică reprezentanții grupului de firme organizatoare de jocuri de noroc din județul Satu Mare.

Spre deosebire de restul, conform Proiectului de Ordonanță de Urgență, Loteriile vor avea în continuare aparate slot-machine (păcănele) în înteriorul orașelor. Ar fi posibil ca în acest felStatul să vrea să elimine concurența?!

În schimb, reprezentanții de frunte ai Statului Român parcă se feresc să vorbească despre casele de pariuri și cazinourile online. ”Degeaba se dorește scoaterea sălilor de jocuri din localități, atâta timp cât oricine, poate chiar și un minor, își poate deschide în orice moment un cont la aceste case de pariuri și cazinouri online de pe telefonul său mobil, o tabletă sau un laptop. Nu are rost să amintim că acestea sunt deținute tot de multinaționale. Bineînțeles că taxele și impozitele pentru aceste sloturi din loterii sunt mai mici decât cele pe care vrea să le impună Guvernul celorlalți operatori din domeniu. Spre deosebire de restul, conform proiectului legislativ din Parlament, loteriile vor avea în continuare aparate slot-machine (păcănele) în înteriorul orașelor. Discriminare pe față! Ar fi posibil ca în acest fel  Statul să vrea să elimine concurența?!”, argumentează reprezentanții grupului.

Citiți și ”Guvernul împinge spre faliment operatorii autohtoni de pe piața jocurilor de noroc și o predă multinaționalelor”

De asemenea, în ultima vreme Guvernul vorbește despre interzicerea reclamelor la jocurile de noroc, dar acestea apar chiar și în timpul zilei la unele posturi TV. ”Pentru posturile sportive însă, Consiliul Național al Audiovizualului, o autoritate de reglementare a Statului Român, a permis publicitatea la pariuri, în timpul transmisiunilor în direct, indiferent de ora difuzării. Cei care urmăresc asemenea transmisiuni, observă imediat că singurele care își permit să plătească asemenea fel de publicitate, care costă zeci/sute de miii de euro, sunt marile companii străine”, spun reprezentanții grupului de firme organizatoare de jocuri de noroc din județul nostru.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii