Dakar 2024 | Ziua 6 | Emanuel Gyenes încheie prima parte a competiției în top 25

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Etapa a șasea de la Dakar 2024, în lungime de 818 km, dintre care 625 km probe speciale, s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, cu un format inedit, "48 h crono", timp în care concurenţii au fost nevoiţi să se descurce pe cont propriu.

Motocicliştii şi echipajele au primit din partea organizatorilor, la finalul primei zile, câte un cort, un sac de dormit şi o porție de mâncare. În aceste condiţii sumare, aceştia nu au primit niciun ajutor din exterior şi nu au comunicat cu echipele lor până în seara următoare.

Astfel, la finalul primei zile din etapa a șasea (joi, 11 ianuarie), Mani a parcurs 428 km din cei 625 km ai probei speciale și a ajuns în zona de pauză D. Având în vedere că soarele apune devreme în această perioadă a anului în Arabi Saudită, organizatorii au decis să oprească etapa la ora 16:00, fiecare concurent urmând să doarmă în una dintre cele 7 zone de pauză. Mani a juns în zona 4, unde s-a odihnit, iar în această dimineață a continuat până la finalul etapei. Mani a terminat cei 428 km din prima zi cu timpul de 6h 18min 49 sec.

Vineri, 12 ianuarie, în a doua zi a etapei marton, Mani Gyenes a mai avut de parcurs 197 km de dune. 

La finalul probei, în Shubaytah, rider-ul sătmărean a ajuns pe locul 26, cu timpul de 09H 22' 44’’, aceasta fiind cea mai bună clasare de la ediția din acest an a celui mai dificil rally-raid din lume.

dakar 2024 traseu ziua6

Astfel, în urma acestei clasări, Mani Gyenes încheie prima parte a Dakar-ului 2024 pe locul 25 în clasamentul general al motocicliștilor cu timpul total de 31H 07' 26’’, la aproape patru ore (03H 56' 05’’) în spatele liderului RICKY BRABEC.

Victoria în etapa a șasea a revenit francezului Adrien Van Beveren (Honda), cronometrat în 7 h 57 min 29 sec, urmat de australianul Toby Price (KTM), la 4 min și 13 sec, iar al treilea a juns americanul Ricky Brabec (Honda), la 5 min 02 sec.

În clasamentul general conduce Ricky Brabec, care îl devansează cu doar 51 sec pe botswanezul Ross Branch (Hero), în timp ce poziţia a treia este ocupată de chilianul Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda), la 8 min 14 sec.  

În competiția auto, francezul Sebastien Loeb (Prodrive) a câştigat etapa a şasea a Raliului Dakar, cea mai dificilă de la actuala ediţie a competiţiei care are loc în Arabia Saudită, la finalul căreia spaniolul Carlos Sainz (Audi) a preluat conducerea în clasamentul general. Carlos Sainz are un avans de 20 min 21 sec faţă de Matthias Ekstroem şi de 29 min 31 sec faţă de Sebastien Loeb, care a obţinut vineri a 25-a sa victorie de etapă în Raliul Dakar.

Qatarianul Nasser Al-Attiyah (Prodriave) a pierdut orice șansă de a-şi apăra titlul, după ce rămas blocat timp de două ore în deşert din cauza unei probleme mecanice.

Etapa a 7-a a Raliului Dakar, programată duminică între Riad şi Al-Duwadimi, va avea o lungime de 873km, dintre care 483 km de probă specială.

 

Program #Dakar2024:

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii