De Ziua Mondială a Educației, pompierii organizează lecții de prim ajutor, jocuri de ștafetă, activități de prezentare a tehnicii de intervenție și a accesoriilor de pe autospeciale

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 04-06 octombrie 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare va desfășura competiția internațională ”Scări”, la care vor participa salvatori din 17 județe și din țara vecină, Ungaria, iar în 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, pompierii organizează lecții de prim ajutor, jocuri de ștafetă, activități de prezentare a tehnicii de intervenție și a accesoriilor de pe autospeciale.

Astfel, joi, 5 octombrie, începând cu ora 10:00, peste 100 de pompieri vor transforma Palatul Administrativ într-o bază de pregătire în scopul dezvoltării și perfecționării aptitudinilor și deprinderilor motrice specifice acțiunilor de intervenție în situații de urgență la clădirile înalte, respectiv a zonelor greu accesibile.
Competiția constă în urcarea a 210 trepte, până la etajul 10 al Palatului Administrativ, pe scările interioare, individual sau în echipă formată din 2 servanți echipați în costumul de protecție tip Nomex ce cântărește în jur de 35 kg cu accesoriile aferente printre care și aparatul de respirat aflat în funcțiune.
Proba de concurs se va derula pe trei grupe de vârstă, (30 ani, 30-40 ani și +40 ani),atât individual, cât și pe echipe.
În ziua de 5 octombrie, începând cu orele 10.00, publicul sătmărean este invitat să participe la vizionarea acestei competiții, care se va putea urmări de pe platoul din fața Palatului Administrativ.
Întrucât pe 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, pompierii alături de Fundația Turnul Pompierilor și a altor ONG-uri va organiza, pe parcursul întregii zile, activități de informare preventivă, lecții de prim ajutor, jocuri de ștafetă, activități de prezentare a tehnicii de intervenție și a accesoriilor de pe autospeciale.
Un alt punct de atracție se va concentra pe desfășurarea unui exercițiu de descarcerare, în care se vor putea urmări demersurile pompierilor în cazul victimelor rămase încarcerate în urma unor accidente rutiere.
La finalul competiției, vor fi premiați cei mai buni, rezistenți și rapizi pompieri salvatori.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii