Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Concert ”In memoriam Elvis” și lansare de carte, în weekend

Vineri, 20 octombrie 2017, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc concertul In memoriam Elvis (anul acesta comemorăm 40 de ani de la trecerea în neființă) cu Elvis Band, XXL Band și corul Canticum.
Prețul biletului este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Biletele se găsesc la Centrul Cultural ”G.M.Zamfirescu”, zilnic între orele 10.00 – 17.00 sau înainte de spectacol.
Duminică, 22 octombrie 2017, de la ora 17.00, la Cafe bar ”Ultimul Strop” (Pasajul Ștefan Ruha, vizavi cu Filarmonica ”Dinu Lipatti”) va avea loc lansarea cărții ”Trollywood” de Lorena Lupu. Intrarea liberă.
Evenimentele sunt organizate de Centrul Cultural ”G.M.Zamfirescu” sub egida Primăriei Municipiului Satu Mare și a Consiliului Local Satu Mare.

Notă:
La numai doi ani după ce a lansat la Satu-Mare romanul de succes Dona Juana, scriitoarea şi actriţa Lorena Lupu revine la Satu Mare (café bar ”Ultimul Strop”, Pasajul Ștefan Ruha), pe data de 22 octombrie, să-şi lanseze noua carte, Trollywood, la ora 17.00. Lansarea va fi găzduită de Maria Magdalena Matei, referentul Centrului Cultural “G. M. Zamfirescu”, şi va beneficia de prezenţa actriţei Carmen Frăţilă şi a scriitorului Andrei Ruse, managerul editurii Hyperliteratura.
Evenimentul face parte din turneul literar prin care Lorena Lupu şi Hyperliteratura promovează această carte, turneu intitulat Trollywood Walk of Shame, şi care include oraşele Sibiu, Alba, Deva, Timişoara, Lugoj, Reşiţa, Arad, Oradea, Baia Mare, Cluj, Bistriţa, Târgu Mureş, Sf. Gheorghe, Braşov, Ploieşti şi Bucureşti.
Despre Trollywood
Proiectul editorial „Trollywood” (care ar putea avea ca subtitlu sintagma „best of”) adună cele mai dezbătute și incitante texte de proză scurtă publicate de-a lungul timpului pe blogul actriţei şi scriitoarei Lorena Lupu – blog care împlinește în septembrie rotunda vârstă de zece ani!
Fie că sunt sketch-uri, întâmplări de-a drepturi cretine cu oameni și mai cretini, povestiri de amor ratat, „memorii” care te poartă cu autostopul de la Sfântu Gheorghe la București și viceversa, din crâșme dubioase pe străzi de negăsit nici cu GPS-ul sau pe scene importante unde au loc lucruri total neimportante, Lorena reușește să surprindă prostia și ipocrizia umană în formele ei pure și să te facă, dincolo de porțiile sănătoase de râs, să empatizezi cu subiecte şi persoane despre care nici nu ai fi crezut c-o să-ți pese.
Lorena Lupu s-a născut în Sfântu Gheorghe. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Secţia Actorie, în clasa lui Florin Zamfirescu.
În 2006, debutează atât în teatru, cu rolul principal din „Război cu Troia nu se face”, de Jean Giraudoux (Teatrul Mic, Bucureşti), cât şi în literatură, cu romanul autoficţional „Rondo Capriccioso”, care, la vremea respectivă, se bucură de recenzii pozitive atât în presă, cât şi în blogosferă. Urmează romanul „Bătăuşu’ de Câmpi” (2007), experimentul literar-fotografic „Hyde Park” (2009), în colaborare cu Dinu Lazăr, iar în 2012, revine în atenţia cititorilor cu romanul erotic „Dona Juana”.
Debutează ca dramaturg în 2011, contribuind cu texte pentru spectacolul „Requiem. Nu ştii nimic despre mine”, al coregrafului Răzvan Mazilu. Recidivează în 2013, cu „Povestiri din Miserupia”, piesă cu care e selectată în festivaluri din Sibiu, Târgovişte sau Sfântu Gheorghe, şi cu care bate ţara în lung şi mai ales în lat. Este, de asemenea, unul dintre co-autorii spectacolului „Vorbeşte cu mine”, regizat de Ion Ardeal-Ieremia, pentru Teatrul Naţional din Timişoara, în 2016.
Joacă în filmele „Return of the Living Dead 4”, „Je vous trouve tres beau, Diaz” şi în serialele „Las Fierbinţi” şi „Lecţii de viaţă”, și are o celebră apariţie la emisiunea „iUmor”, pentru care postul Antena 1 a fost și amendat de CNA.
Obţine Premiul de Interpretare „Timică” la Gala Tânărului Actor, ediţia 2008, împreună cu actorul Dorin-Eugen Ionescu, pentru spectacolul „Apa de Havel”, după Matei Vişniec. În 2011, ia Premiul I la categoria „Experiment” a Galei Superscrieri, organizată de Fundaţia FFFF.
Separat, are și o carieră intensă ca jurnalist, scriind de-a lungul timpului pentru reviste ca
Maxim, Playboy, VICE, Tabu, Reader's Digest ș.a. Din 2014 însă abandonează presa și se „retrage” pe blogul ei, „Trollywood”, devenind în scurt timp una dintre cele mai citite și controversate (prin subiectele abordate și stilul ei acid) blogerițe din țară. Cartea de față, care păstrează titlul blogului, este un „best of” al textelor publicate de ea online în ultimii zece ani.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card