”Pensula și IA” - expoziție de picturi realizate de inteligența artificială

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 4 aprilie – 5 mai 2023, Casa Meșteșugarilor din Satu Mare va găzdui o expoziție de picturi realizate de inteligența artificială - ”Pensula și IA”

Ineditul manifestării constă în faptul că e vorba de lucrări strict inclasabile. Ele au fost realizate de un program de inteligență artificială, dezvoltat de compania Tengr.ai din Târgu Mureș. Pastișând stilul unor pictori faimoși, de la Arcimboldo la Kandinski, programul a fabricat imagini pe cinci teme: Ardealul, jucăriile pentru copii, nașterea, războiul și viitorul. Văzând detaliile, cu adevărat remarcabile, ale acestor imagini se pune întrebarea: pot fi ele considerate artă? Ce înseamnă din punctul de vedere al artei, faptul că asemenea imagini pot fi generate de către orice utilizator? Ce consecințe are acest lucru asupra unor industrii în care creativitatea omenească joacă un rol decisiv?

În cadrul vernisajului, aceste întrebări și unele similare, vor fi discutate cu Péter W. Szabó, unul dintre fondatorii firmei Tengr.ai, explorând o problematică actuală: ”Cum va reforma inteligența artificială industria creativă și arta?”. Publicul este binevenit să-și aducă propriile perplexități ori reflecții în dezbatere, în speranța că, în felul acesta, ne vom lămuri (sau nu) împreună în legătură cu acest fenomen tot mai masiv al lumii contemporane. 

Vernisajul va avea loc marți, 4 aprilie, ora 17:00. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri între orele 09:00 - 16:00, iar sâmbăta de la 10:00 la 14:00. 

Pentru grupurile de elevi se oferă ghidaj, pe bază de programare la numărul de telefon: 0741.933.608.

expozitie pensula si IA 1

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii