Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Spectacol caritabil în sprijinul Serviciului de Ajutor Maltez Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
În cadrul microstagiunii organizate de Trupa Harag György în colaborare cu secția română a Teatrului de Nord, marți, 6 februarie, începând cu ora 19.00 va avea loc în sala mare a teatrului o nouă reprezentație cu titrare în limba română a spectacolului Casa Bernardei Alba în regia lui Sorin Militaru.
Venitul încasat din vânzarea biletelor va fi donat Serviciului de Ajutor Maltez Satu Mare.
La această ultimă reprezentație la sediu a spectacolului Casa Bernardei Alba sunt așteptați toți abonații care nu au reușit să vadă spectacolul programat conform abonamentului deținut. Pentru reprogramarea abonamentului, toți cei în cauză, sunt invitații să își anunțe prezența, la agenția teatrală de pe strada Horea. Toți acei spectatori care doresc să depună donații suplimentare în sprijin organizației civile în cauză, o pot face fie la agenția teatrală, fie, înaintea începerii spectacolului, prin depunerea sumelor în urnele plasate în holul teatrului.

Să ne imaginăm un sat, plin cu bârfe din Andaluzia, în care importanța tradiției este reprimată de ceea ce gândesc alții despre noi… Într-un asemenea anturaj o putem surprinde pe Bernarda Alba împreună cu cele cinci fiice ale sale, cu mama ei dementă și cu cele două slujnice.
Dup moartea soțului ei, Bernarda, conform obiceiurilor străvechi, își transformă casa în temnițe doliului. Fetele ei, condamnate la opt ani de robie, intră în contact cu lumea de afară doar prin crăpăturile ferestrelor și bârfele slujitoarelor, o lume de care mama lor vrea să le țină departe și care aduce în viața surorilor tentația iubirii fizice și spirituale.
Imaginea bărbații care mișună în jurul casei, trezește în permanență dorințele refulate ale surorilor…
„Vezi ce tăcere? Cu toate astea, în fiecare odaie e câte o furtună. În ziua în or să se dezlănțuie valurile, vom fi spulberate toate laolaltă …”

Distribuția: Tóth Tünde inv., László Zita, Rappert-Vencz Stella, Bogár Barbara, Bándi Johanna, Kovács Nikolett, Keresztes Ágnes, Méhes Kati, Gál Ágnes, Moldován Blanka, Laczkó Tekla, Bodea Tibor, Poszet Nándor, Orbán Zsolt, Frumen Gergő, Varga Sándor. Decor: Fornvald Gréti, costume Márton Erika inv., coregraf: András Lóránt inv., dramaturg Bessenyei Gedő István, regizor tehnic și sufleur Szabó Ritta.

Bilete pentru spectacolul caritabil se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea, de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00, respectiv sâmbătă între orele 10.00 și 13.00. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta prin telefon 0261-712106 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card