gotec

Lucrarea artistului Vasile Pop-Negreşteanu, expusă la Muzeul Judeţean Satu Mare

Din luna august în holul Muzeului Judeţean Satu Mare este expusă lucrarea ”Înger, Heruvim Serafim” avându-l ca autor pe artistul plastic Vasile Pop-Negreşteanu, donaţie făcută cu prilejul expoziţiei personale retrospective „Vedenii Însemnate - punct, linie, formă culoare”.

Lucrarea este datată 2010, fiind executată cu prilejul expoziţiei “Să nu ucizi” de la Timişoara curatoriată de Alexandra Titu şi Iuliu Bălău.

Lucrarea este o sculptură pictată, compusă din trei module şi se sprijină pe un dublu soclu: primul soclu este reprezentarea unui val de pânză al cărui capăt se prelungeşte cu o parte desfăcută şi face parte integrantă din lucrare. Fiind foarte preocupat de modul de expunere al lucrărilor, artistul acordă o importanţă deosebită soclurilor pe care se sprijină lucrările sale, fapt pentru care a confecţionat şi un soclu inferior.
”Deşi cunoscut ca pictor, Vasile Pop-Negreşteanu în ultimii ani a prezentat mai multe obiecte tridimensionale pictate. Aceată lucrare de mari dimensiuni, pentru a-i spori puterea de reprezentare este pictată doar în alb şi auriu, simbolizând puritatea şi sacralitatea. Formele pe care le au cele trei module este fusiformă, alungirea dând impresia de zbor, de forme uşoare, de înălţare. Albul lucrării nu este uniform, prezentând zone pe care este transparent, ceea ce, împreună cu forma, îi conferă evanescenţă”, după cum a precizat dr. Felicia Grigorescu.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii