Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Membrii Ansamblului ”Doruri sătmărene”, prezenți la Colocviul Național de Coregrafie de la Bușteni

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2018 a avut loc o nouă ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”.

Colocviul a reunit la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, dansatori din toate zonele etnografice ale ţării care, sub îndrumarea unor renumiţi maeştri şi profesori coregrafi, și-au prezentat dansurile tradiţionale din zonele pe care le reprezintă.
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a fost reprezentată de către Marian Sima – coregraful Ansamblului Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” și de către Teodora Bota, membră a Ansamblului. Delegația sătmăreană a prezentat cu cinste cele două zone etnofolclorice ale județului Satu Mare și anume: Zona Codru și Țara Oașului.
Cea de-a IX-a ediția și-a propus să prezinte jocuri tradiţionale din zona Dobrogei sub îndrumarea maestrului coregraf Ştefan Coman – director al Ansamblului Artistic „Baladele Deltei” din Tulcea şi jocuri din Oltenia sub îndrumarea maestrului coregraf Ionel Garoafă de la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova.
În cadrul evenimentului, a avut loc şi un spectacol extraordinar cu public „Hai la hora românească”. Spectacolul a fost realizat de participanţii la colocviu care au prezentat cântece şi jocuri populare din toate zonele ţării.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii