alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

A fost lansată Campania de orientare vocațională a elevilor ”Îmi construiesc viitorul!”. Consiliul Județean a achiziționat în acest sens un soft

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
În Sala multimedia a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a avut loc lansarea Campaniei de orientare vocațională a elevilor ”Îmi construiesc viitorul!”
organizată de Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Consiliul Județean Satu Mare, având ca parteneri liceele din județ, AJOFM Satu Mare, Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest, IPJ Satu Mare, agenți economici. Au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor implicate în acest proiect.
”Consiliul Județean a achiziționat un soft care, în momentul în care tinerii îi realizează, se poate identifica cam care ar fi direcția în care trebuie să se orienteze. Cum vă spuneam, poate nu reușesc 100 la 100, dar am mai pus ceva ca să nu fie la voia întâmplării. Adică, pe lângă bunicul care își dorește să fie medic ca și el nepotul, poate acest soft o să-i arate că e mai bun inginer sau un foarte bun, ce știu eu, nu vreau să spun pilot acuma, că poate nu se potrivește cu perioada asta, dar poate un pilot foarte bun ar putea să fie. Deci tocmai de aceea ne-am gândit că ar fi bine să achiziționăm acest soft”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.
Inspectorul general școlar Claudiu Mondici, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, Sînzina Cristea și inspectorul școlar Adriana Dîngă au vorbit despre activitățile care se vor desfășura pe perioada implementării campaniei, 3 aprilie - 29 mai. Astfel, campania are ca scop intensificarea acțiunilor de informare și consiliere privind cariera, în special în rândul elevilor din clasele termnale.
Conform programului campaniei, în perioada 6-10 aprilie se va organiza ”Săptămâna meseriilor” - promovarea învîțământului profesional și tehnic; în perioada 6 aprilie - 29 mai se va desfășura ”Ziua porților deschise în licee”; 21 - 22 aprilie va avea loc ”Caravana meseriilor” - unde agenții economici își vor prezenta paleta de meserii; 6 aprilie - 29 mai - vor avea loc consilieri colective pentru elevii claselor a VIII-a, cu accent pe informarea privind învățământul profesional cu durata de 3 ani; 6 aprilie 29 mai - consilieri colective pentru elevii claselor terminale, realizate de către reprezentanții AJOFM Satu Mare; 6 aprilie - 29 mai - evaluarea psihoaptitudinală a elevilor cu vârsta de peste 16 ani, pe platforma infomatizată VIA; 6 aprilie - 29 mai - promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor de clasa a XI - a și a XII-a.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii