Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zeci de absolvenţi de liceu din Satu Mare şi-au depus actele pentru indemnizaţia de şomaj

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Un număr de 78 de absolvenţi de liceu din promoţia 2017 s-au înregistrat până ieri în evidenţele Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a putea beneficia de indemnizaţie de şomaj.
Aceasta se acordă la cerere pe o perioadă de 6 luni, în cuantum de 250 de lei pe lună, indiferent dacă a fost promovat sau nu examenul de bacalaureat, a declarat pentru Satu Mare News, directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan.
Ieri, 25 iulie, a fost ultima zi în care absolvenţii de liceu și-au putut depune actele pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj.
Conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj, persoanele care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistrate la structurile ANOFM din localitatea de domiciliu/reşedinţă pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj dacă nu urmează o formă de învăţământ şi nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare - 500 de lei.
În cazul depăşirii termenului de 60 de zile de la terminarea studiilor, absolvenţii au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de serviciile oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, dar pierd dreptul la indemnizaţie de şomaj.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card