Anchetă la centrul de recuperare din Carei. DGASPC Satu Mare susține că în centru ”a avut loc o altercație, fără tentă sexuală”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare vine cu precizări în cazul evenimentelor întâmplate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei, acolo unde o pacientă în vârstă de 33 de ani ar fi fost agresată sexual de un beneficiar al centrului.

Conducerea DGASPC Satu Mare anunță că a fost demarată o anchetă în acest caz, iar dacă veridicitatea cazului va fi dovedită ”se vor lua măsuri drastice, până la desfacerea de contracte de muncă, sau chiar și reorganizarea centrului”. Totodată, din primele cercetări reiese că în centru ”a avut loc o altercație, fără tentă sexuală”

Redăm comunicatul remis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare:

”Atât Poliția, cât și DGASPC Satu Mare au demarat câte o anchetă în acest caz. Dorim să specificăm că incidentul s-a petrecut duminică după amiază, nu noaptea, așa cum arată publicațiile. Cercetările interne preliminare arată că cel mai probabil, a avut loc o altercație, fără tentă sexuală. Lopata despre care se vorbește este o lopețică de jucărie, cu care beneficiarii s-ar fi luat la bătaie. La acest centru majoritatea celor internați fiind persoane cu handicap psihic sever, ei sunt predispuși la agresivitate, deci necesită o atenție speciala din partea angajaților. Ancheta se află în derulare.
Conducerea DGASPC Satu Mare, în conformitate cu normele în vigoare și în vederea bunei derulări a cercetărilor nu poate oferi alte relații, în timpul desfășurării anchetei Poliția este singurul organism abilitat de a oferi informații despre cazul anchetat. Însă, din punctul de vedere al Direcției, dacă se va dovedi veridicitatea cazului - chiar dacă este vorba doar de un act de violență fără tentă sexuală, - iar personalul centrului se face responsabil de cele întâmplate, se vor lua măsurile drastice (până la desfacerea de contracte de muncă, sau chiar și reorganizarea centrului). Sancțiunile vor viza toți angajații, de la conducerea unității până la portar, urmând ca aceștia să suporte și consecințele stabilite de lege.”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii