Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

Prins în flagrant în timp ce încerca să dea mită polițiștilor de frontieră

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cetățean străin, prins în flagrant în timp ce încerca să dea mită polițiștilor de la Halmeu.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației - S.T.P.F. Satu Mare, în colaborare cu ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au prins în flagrant un cetățean străin, în timp ce oferea la doi polițiști de frontieră din cadrul S.P.F. Halmeu suma de 200 euro, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu.

În data de 12 octombrie, în jurul orei 19.45, un bărbat cu dublă cetățenie bulgară și macedoneană s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, conducând un autoturism înmatriculat în Macedonia, fiind însoțit în calitate de pasager de un cetățean sârb.

Conducătorul autoturismului a prezentat la controlul de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un permis de conducere emis de autoritățile din Bulgaria. Având suspiciuni asupra autenticității documentului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că permisul de conducere prezentat pentru control nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

Urmare a constatării agentului de poliție de frontieră cu privire la săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, atât conducătorul auto, cât și pasagerul, au promis agentului, inițial, suma de 500 euro iar, ulterior, suma de 1.000 euro, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu constata infracțiunile anterior menționate și a le permite continuarea călătoriei.

Oferta a fost refuzată categoric de polițistul de frontieră, care a informat conducerea S.P.F. Halmeu, fiind formulată sesizare la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare.
În baza sesizării, a fost constituită echipa operativă, coordonată de procuror, context în care, la ora 23.55, s-a realizat prinderea în flagrant a cetățeanului străin, în timp ce oferea la doi polițiști de frontieră din cadrul sectorului suma de 200 euro, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu.

Ulterior, conducătorul autoturismului și pasagerul au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, procurorul de caz dispunând față de aceștia punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările continuă în cauză, cu cei doi inculpați în stare de libertate.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii