davis banner

În județul Satu Mare sunt confirmate 30 focare de Pestă Porcină Africană la porcul domestic

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La această oră, în județul Satu Mare sunt confirmate 30 focare de Pestă Porcină Africană la porcul domestic, în 30 exploatații non profesionale din 12 localități.

Localitățile în care au fost confirmate focare de pestă porcină sunt: Pir – 1, Sanislău – 7,  Târșolț – 2, Bixad – 2, Medieș  Râturi – 1, Remetea Oașului – 1, Căuaș – 3, Certeze -1, Vama – 3, Resighea – 2, Chereușa – 6 și  Orașu Nou Vii – 1. DSVSA Satu Mare transmite că ”au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii înalte localități din județul nostru”.

De asemenea, DSVSA Satu Mare atenționează crescătorii de suine din județul Satu Mare să sporească măsurile de biosecuritate în exploatațiile pe care le dețin, datorită cazurilor de Pestă Porcină Africană care evoluează în județul nostru, atât la porcii domestici cât și la mistreți. 

Dintre cei 254 de mistreți găsiți morți în 24 Fonduri de Vânătoare –  200 capete au fost pozitivi și54 capete negativi, iardintre cei 2.432 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare,103 capete de mistreți au fost declarați pozitivi, iar 2.329 capete mistreți negativi,  în urma examenelor specifice de laborator.

Inspectorii DSVSA atrag atenția crescătorilor de păsări cu privire la Gripă Aviară care evoluează în Ungaria:

”Atenționăm toți crescătorii de păsări să-și țină păsările de curte închise în adăposturi curate, să le asigure hrană și apă la discreție până la stingerea focarelor de Gripă Aviară care evoluează în Ungaria. Orice mortalitate, la porcii domestici sau la păsările de curte va fi anunțată imediat medicului veterinar concesionar, medicului veterinar oficial, primăriei locale, sau la DSVSA Satu Mare”

 

 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii