Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

La o săptămână după acuzațiile DNA, prefectul Eugeniu Avram își spune punctul de vedere

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Prefectul Eugeniu Avram este urmărit penal în dosarul lui Mircea Govor,
ca și complice la fapte de șantaj în formă agravată. Potrivit unui comunicat al DNA din 15 ianuarie 2016, ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus extinderea urmăririi penale față de AVRAM EUGEN, prefect al județului Satu Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la șantaj în formă agravată. În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada iunie-iulie 2014, inculpatul Govor Mircea Vasile după ce, în cadrul unei conferințe de presă, dar și personal, i-a solicitat inspectorului șef al ITM Satu Mare să-și dea demisia, și-a folosit în acest sens autoritatea și influența deținute de calitatea de președinte al organizației județene a unui partid politic și vicepreședinte a Consiliului Județean Satu Mare, pe lângă prefectul județului, suspectul Avram Eugen, pentru a se dispune, în afara cadrului legal, efectuarea unui control la instituția publică respectivă. Solicitarea a fost refuzată de inspectorul șef, motiv pentru care a fost demarată, la data de 23.06.2015, o acțiune de control.
Scopul acestei acțiuni de control a vizat atât identificarea deficiențelor în activitatea instituției mai sus amintite, în vederea constrângerii inspectorului șef de a renunța la funcția publică de conducere deținută, cât și dobândirea unui folos material pentru altul (numirea în funcția respectivă a unei persoane agreate de inculpat) și a unui folos nepatrimonial pentru sine (subordonarea instituției intereselor sale în contextul în care inculpatul și familia sa dețineau mai multe societăți comerciale care aveau angajați)”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Urmare a acestui comunicat al DNA, azi, 21 ianuarie, prefectul Eugeniu Avram își spune punctul de vedere printr-un comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului:
”Începând din 13 mai 2012 când am fost învestit în această onorantă funcţie şi până în prezent, am urmărit cu prioritate apărarea intereselor cetăţenilor judeţului Satu Mare. Cea mai importantă dovadă o reprezintă numărul mare de cetăţeni care au apelat la audienţele susţinute atât la sediul Instituţiei Prefectului-judeţul Satu Mare, cât şi în teritoriu: peste 1.500 de persoane primite în audienţă. Au fost numeroase situaţiile în care implicarea instituţiei noastre a condus la rezolvarea unor probleme ale comunităţii şi ale cetăţenilor.
Precizez că verificarea informaţiilor, sesizărilor şi a petiţiilor cu privire la activitatea serviciilor publice deconcentrate, membre ale Colegiului Prefectural, este una dintre atribuţiile şi obligaţiile principale ale Instituţiei Prefectului. În acest context, în luna iunie a anului 2014 am dispus verificarea informaţiilor cu privire la activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare. Această verificare viza activitatea instituţiei menţionate pentru anul 2013 şi trimestrul I al anului 2014, perioadă în care domnul Cristian Sasu era detaşat la Instituţia Prefectului judeţul Satu Mare, pe funcţia de subprefect, conducerea ITM Satu Mare fiind asigurată de către o altă persoană.
Menţionez faptul că în toată perioada amintită am avut o relaţie corectă, imparţială cu toţi factorii de decizie administrativă şi politică de la nivel judeţean şi central.”

Prefectul judeţului Satu Mare,
Dr. Eugeniu AVRAM

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii