Sprijină serviciile sociale ale Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare! Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În anul 2021, cetățeni dornici să facă un bine pentru semenii lor aflați în dificultate au redirecționat 48.181,72 lei din impozitul lor pe venit către Caritas. Organizația contează pe sprijinul lor și în acest an. 

Serviciile sociale furnizate de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare asigură zi de zi pentru sute de oameni aflați în nevoie un sprijin pe care ei se pot baza cu încredere. Anul trecut, prin cele 21 de unități de asistență socială acreditate care funcționează sub egida sa, Organizația Caritas a asigurat servicii sociale pentru 1896 de persoane, printre ele: copii și tineri proveniți din medii defavorizate; vârstnici izolați sociali, cu boli cronice; copii care prezintă tulburări în dezvoltare sau dizabilitate; persoane adulte cu dizabilități care nu își pot purta de grijă sau doar într-o mică măsură; respectiv persoane aflate în situație de criză.
Pandemia, creșterea prețurilor la gaze și energie electrică, inflația și alți factori imprevizibili au îngreunat și munca organizației, stimulând-o să caute neîncetat soluții pentru a putea asigura continuitatea serviciilor oferite chiar și în cele mai nefavorabile condiții. Sătmărenii dornici să acorde un sprijin au la îndemână posibilitatea redirecționării a 3,5% din impozitul lor pe venit către Organizație, contribuind astfel la susținerea serviciilor sociale asigurate de aceasta și astfel la îmbunătățirea calității vieții semenilor noștri aflați în nevoie. Persoanele fizice autorizate își pot redirecționa 3,5% din impozitul lor pe venit prin completarea declarației unice iar persoanele fizice plătitoare de impozit cu statut de angajat sau pensionar, prin completarea și depunerea formularului 230. 
Formularul 230 completat cu datele Organizației poate fi predat la orice punct de lucru Caritas de pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, sau personal la sediul ANAF pe raza căruia are domiciliul persoana respectivă, pe cale poștală, chiar și online – prin serviciul Spațiu privat virtual. Data limită pentru depunerea declarației unice și a formularului 230 este 25 mai 2022. Datele organizației sunt următoarele: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod de identificare fiscală: 4960929, Cont bancar (IBAN): RO80 RNCB 0221011282140001. Formularul 230 completat cu datele organizației poate fi descărcat și de pe pagina de web al Caritas: http://www.caritas-satumare.ro/media/images/Formular_230_Organizatia_Caritas_a_Diecezei_Satu_Mare_2021.pdf 
În numele organizației, dr. Ioan-Laurențiu Roman, director general îi îndeamnă pe membrii comunității care au posibilitatea să redirecționeze 3,5% din impozitul lor pe venit pentru a susține o cauză bună, să sprijine și în acest an serviciile sociale furnizate de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii