Nereguli grave la căminele de vârstnici ”Argint” din Satu Mare și ”Casa bunicilor” din Păulești

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autoritățile sătmărene au pus lacăt pe Căminul pentru persoane vârstnice ”Argint” din Satu Mare. Este vorba despre un cămin privat situat pe strada Corvinilor nr. 43A.

În această locație, unde s-au aflat 17 persoane rezidente s-a constatat că nu sunt respectate condițiile de funcționare, ca urmare Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a dispus  măsura de suspendare a activității, urmând ca toate cele 17 persoane vârstnice să fie relocate până la remedierea situației la un centru pentru vârstnici al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare  (DGASPC).
De asemenea, Prefectura anunță că autoritățile de control au descoperit nereguli și la ”Casa bunicilor”, un centru de vârstnici situat în Păulești, cu 12 beneficiari. Prefectul s-a deplasat la fața locului, după ce au fost sesizate probleme grave. ”Problemele identificate aici sunt grave din punct de vedere al autorizării dar pot fi remediate, instituțiile de control au stabilit sancțiuni și termene scurte de conformare”, a declarat prefectul Radu Roca, care solicită în continuare membrilor echipelor de control rigoare și atitudine proactivă, dar și finalizarea acțiunii în termenul stabilit de premierul României.
Știre în curs de actualizare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii