Focare de pestă porcină africană în cinci localități din județ. S-au stabilit zone de protecție în jurul focarelor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această perioadă, în județul Satu Mare evoluează focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Lelei, Berveni, Rătești, Petrești și Lucăceni.

DSVSA Satu Mare transmite că au fost stabilite zone de supraveghere în jurul focarelor cu o rază de 10 km, incluzând localitățile: Hodod, Ser, Nadișul Hododului, Giurtelecul Hododului, Bogdand, localități si exploatații comerciale de suine din județul Sălaj si Maramureș, precum și exploatația comercială, din localitatea Giurtelecul Hododului. Pentru focarele din localitatea Lucăceni s-a stabilit o zonă de protecție în jurul focarului cu o rază de 3 km, incluzând localitățile Lucăceni, Berveni, Cămin, respectiv o zonă de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km, incluzând localitățile Căpleni, Domănești, Carei, Foieni, Urziceni, Urziceni Pădure.
În anul 2023, dintre cei 297 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, în urma examenelor specifice de laborator, 40 mistreți au fost pozitivi la Pesta Porcină Africană, iar 257 mistreți negativi. 
Conform Regulamentului U.E, cu nr. 1590 /2023, în această perioadă, evoluează Pestă Porcină Africană în Bosnia Herțegovina, Germania, Polonia, Bulgaria, Croația, România, Lituania, Italia, Letonia, Estonia, Serbia, Ungaria, Cehia și Kosovo. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii