3,05 este cea mai mică medie din Satu Mare pentru care se acordă bursa de merit

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Potrivit noii Legi a Educației, bursa de merit nu mai are limită de medie. 

Astfel, obțin această bursă primii 30% dintre elevii unei clase, pornind de la cea mai mare medie către cea mai mică. Sunt cazuri în care elevi care au medii sub nota 5 vor încasa, în anul acesta școlar, burse de merit. 
În acest context, cea mai mică medie din județul Satu Mare obținută de un elev care se încadrează la bursa de merit, fiind în primii 30%, este de 3,05. Elevul urmează cursurile la Liceul Tehnologic „Ion I. C. Brătianu" Satu Mare. 
În total, la nivelul județului Satu Mare, 7.132 de elevi beneficiază de burse de merit, potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar, la solicitarea Satu Mare News.
Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare județene să transmită până luni situaţia pe fiecare categorie de bursă, iar pentru bursele de merit o defalcare pe tranşe de medii. După analizarea datelor, ministerul va face propuneri de modificare a unor prevederi din Legea învăţământului preuniversitar, care au dus la apariţia „unor anomalii”, a declarat joi secretarul de stat Florian Lixandru, cu referire la bursele de merit obținute de elevi cu medii de 4,59 sau chiar 1,59. Prevederile din lege privind acordarea burselor de merit care au condus la „anomalii” vor putea fi remediate printr-o ordonanţă de urgenţă sau printr-o iniţiativă parlamentară, afirmă secretarul de stat din Ministerul Educației. 
Am discutat la nivelul conducerii ministerului şi acest lucru poate fi remediat doar prin modificarea legii. Legea poate fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă sau printr-o iniţiativă parlamentară. (...) Noi am solicitat din teritoriu o statistică pe fiecare categorie de bursă, pe fiecare criteriu, să vedem care este numărul de beneficiari şi, în funcţie de ce vom constata aici, vom propune măsuri de remediere. (...) Suntem în analiză, la acest moment colectăm datele din teritoriu. Până luni am dat termen de raportare inspectoratelor şcolare, inclusiv la bursele de merit am cerut o defalcare a acestora pe tranşe de medii să vedem până la ce medie practic s-a putut obţine bursă de merit. (...) Legea este aprobată de Parlament. Noi nu facem decât să punem în practică ceea ce este scris în lege pentru că metodologia de acordare a burselor şcolare nu face altceva decât să transpună în practică ceea ce este prevăzut în lege”, a declarat secretarul de stat Florian Lixandru pentru Agerpres.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii