Radare în cascadă pe DN19 | Peste 200 de sancțiuni aplicate de polițiști, majoritarea pentru viteză

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Timp de 12 ore, polițiști din Satu Mare, Bihor, Cluj și Arad au acționat pe cinci drumuri naționale, utilizând 15 aparate radar, dispuse în cascadă. 

Peste 200 de sancțiuni aplicate și 36 de permise reținute, în cadrul unei ample acțiuni rutiere, cu 15 radare în cascadă, derulată de polițiștii din Bihor, pe cinci drumuri naționale din județ, în paralel cu polițiști din alte trei județe limitrofe.
Joi, 29 februarie, în intervalul orar 07.00 – 19.00, polițiștii Serviciului Rutier Bihor – Biroul Drumuri Naționale și Europene, alături de polițiștii Biroului Rutier Oradea, de cei ai Biroului Rutier Salonta, de polițiștii Poliției orașului Aleșd și de polițiști de la secțiile rurale de poliție din zona de acțiune, au desfășurat ample acțiuni pe D.N.1, D.N. 19, D.N. 19 E, D.N. 76 și D.N. 79, în paralel cu polițiștii serviciilor rutiere Cluj, Arad și Satu Mare, pentru combaterea excesului de viteză sau a vitezei neadaptate la condițiile de drum, dar și a altor cauze generatoare de accidente rutiere.
În cadrul acțiunilor de pe cele cinci drumuri naționale, în care au fost angrenați 43 de polițiști din Bihor, au fost utilizate 15 aparate radar, dispuse în cascadă.
Dintre cele 215 sancțiuni aplicate, cu amenzi în valoare de 91.210 de lei, majoritatea, respectiv 150 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 33 pentru nerespectarea prevederilor legale pentru portul centurii de siguranță, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 30 pentru alte abateri săvârșite în trafic.
De asemenea, în cadrul acțiunii rutiere, polițiștii bihoreni au reţinut 36 de permise de conducere, dintre care 31 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducere sub influența alcoolului și 3 pentru alte abateri.
Totodată, au fost reținute 5 certificate de înmatriculare.
Polițiștii rutieri și de ordine publică din Bihor continuă acțiunile pe drumurile publice din județ, și la sfârșit de săptămână, pentru a combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru siguranța tuturor participanților la traficul rutier.
Exemple:
Au rămas fără permis pentru 3 luni, după ce a fost depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau cu viteză excesivă.
Astfel, la data de 29 februarie a.c., la ora 16.40, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, județul Bihor, a fost depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitatea Sântandrei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 131 de km./h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km./h.
De asemenea, la ora 18.05, pe D.N.1, în localitatea Urvind, județul Bihor, a fost depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Borod, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km./h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.
Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.     

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii